Gyurkity Péter

80 millió iPhone kelhet el az ünnepek alatt

A kereslet továbbra is erős, ezzel a cég igencsak szép számokat mutathat majd fel.

Az elmúlt napokban több, a céggel kapcsolatos hírről is beszámoltunk, Kínában például a töltő hiánya miatt perelték be őket, míg az is egyértelművé vált, hogy a készlethiány a telefonos eladásokat is visszafogja. Ez utóbbi nem akadályozza azonban meg a további előretörést, a mostani negyedév kiemelkedően jó lesz.

Külsős forrás számolt be arról, hogy betekintést nyertek egy elemzői körlevélbe, amelyben az ünnepi időszakra vonatkozó előrejelzést részletezték saját ügyfeleiknek. Ebben azt emelik ki, hogy bár a készlethiány továbbra is jelen van a piacon, ezzel egy időben azonban a vásárlói kereslet is kiemelkedően erős, ez pedig (az elemzői cég saját becslése szerint) jelenleg nagyjából 15 százalékkal haladja meg a kínálatot. Ennek eredményeként a mostani ünnepi időszakban, amely egyben az Apple első pénzügyi negyedéve, összesen mintegy 80 millió iPhone találhat gazdára, amennyiben pedig a fekete péntek és karácsony közötti szűkebb, mindössze 29 napra rúgó periódust vesszük alapul, ez 40 millió okostelefon eladására lesz elegendő.

Jól látszik, hogy nem lesz gond a forgalommal, az Apple tehát kifejezetten jó negyedévet produkálhat, ami az amerikai és a kínai érdeklődés magas szintjével magyarázható. Az átlagos eladási ár szintén megemelkedhet, ebben a Pro-változatok nagyobb forgalma játszik döntő szerepet, míg az AirPod kapcsán már egy kereken 100 milliós számot említenek meg, az erre utaló jeleket ugyanis már szintén egyértelműen látni a szegmensen belül. Az 5G elterjedésével ráadásul az eddig a régebbi modellek mellett kitartó felhasználók nagyobb hányada lesz majd hajlandó a váltásra, ez pedig tulajdonképpen némi garanciát jelent az eladások magas szintjének megmaradására.

A szeptemberben lezárult 3 hónapos periódusban amúgy az Apple-nél 39 milliárd dolláros bevétel származott az okostelefonokból, a teljes pénzügyi évben ez a szám 192 milliárd dollár volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • igazamvanvagyig #4
    teljesen mindegy kivesz az a lenyeg,hogy mar nem lesz trendi ha nem a legujabb van.........mert virit messzirol,hogy regi leesett iphone tulaj?:)
  • BruceZ #3
    Nyilván csak az vesz iphone-t akinek az előző szériája van :)
  • igazamvanvagyig #2
    Működik a pszichológia! A telefon ugyan úgy néz ki évek óta de a kamera egyszer vízszintesen van egyszer függőlegesen most átlósan,hogy ha a kis farkú paraszt a kávéházban az asztalra rakja hattal felfele akkor jól látszódjon, hogy a legújabb:))))

    a legjobb lenne ha nagy szamokkal a hatlapra irnak,hogy 13.14.15.16.17 stb...
    Utoljára szerkesztette: igazamvanvagyig, 2021.11.22. 04:03:53
  • Lapajka #1
    Hajrá agyhalál...