Berta Sándor

Eltette dolgozói borravalóját az Amazon

Az éveken át tartó jogsértő gyakorlat több tízmillió dollárba kerül a kereskedelmi platformnak.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) beperelte az Amazont azért, mert az, illetve az Amazon Logistics nevű leányvállalata 2016 és 2019 között nem fizette ki a több mint 140 000 csomagszállítójának járó borravalót. Az összeg összesen 60 millió dollárt tesz ki - erről a Reuters tudósított.

A szövetségi testület által benyújtott kereset alapján azok a sofőrök számíthatnak pénzre, akik a megadott időszakban az Amazon Prime Now és az Amazon Fresh munkatársaként dolgoztak és kiszállították a megrendelőknek a csomagokat. Az egyes személyek átlagosan 422 dollárra számíthatnak. Az óriáscég 2019-ben állította le a törvénysértő gyakorlatát, miután értesült arról, hogy az FTC az ügyben vizsgálatot indított.

Azok az érintettek, akiknek több mint 5 dollár járna, a teljes összeget megkaphatják, míg a legtöbb pénzhez az Amazon Flex egyik alkalmazottja juthat majd hozzá, akinek több mint 28 000 dollár jár. Az Amazon Flex dolgozói egyébként összesen 139 507 csekket és 1621 PayPal-utalást fognak kapni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprine #1
    Minél nagyobb egy cég annál mocskosabb.