Berta Sándor

Nevet váltottak az Amazonnal vitázó kínai gyártók

Az ázsiai cégek nem hagyják könnyen száműzni magukat a kereskedelmi platform rendszeréből.

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy az Amazon az elmúlt hónapokban a saját közlése alapján több mint 600 kínai márkát és több mint 3000 kereskedői fiókot törölt a rendszeréből, mert azok megsértették a hamis termékajánlások elleni irányelvét és megszépítették a készülékeikkel kapcsolatos értékeléseket. Az érintett márkák között volt az Aukey, a Choetech, a RavPower, a Taotronics, továbbá az Angelbliss, a Cstech, a Deyixun, a Recoo Direct, a Slaouwo, a Sopownic és a Tudi. Az utóbbi hét vállalat közös keresetet nyújtott be az amerikai társaság ellen.

Mostanra az érintett kereskedők és gyártók egy része megváltoztatta a nevét, hogy így tévessze meg az Amazont. A jelenségre a The Verge figyelt fel és szeptember közepén értesítette is arról a kereskedelmi óriáscéget, amely a fiókokat csak két héttel később tiltotta ki ismét. Az mindenesetre nagyon valószínű, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen kísérlet.

A The Verge rámutatott, hogy a Ravpowerből így lett Rav, a Vava "új" neve Vav, míg a Taotronics a jövőben Taotronic néven folytatja. A hírportál szerkesztői a nevezett gyártók és kereskedők termékeit meg is rendelték, hogy így derítsék ki, azok megegyeznek-e a régi márkaneveken kínált készülékekkel. Érdekesség, hogy a gyártók és kereskedők azt közölték a vásárlókkal, hogy az adott eszköz eredeti, amelyet álajánlások miatt az Amazon törölt a rendszeréből. A The Verge bírálta az Amazont, amiért az nem képes maga felfedezni e kísérleteket és ehelyett az ügyfeleit szólítja fel arra, hogy a gyors intézkedéshez jelentsék a gyanús kereskedőket és termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!