Új üzemet épít Tajvanon a TSMC

A chipgyártó óriás komoly beruházásra készül.

Tavaly májusban a Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) bejelentette, hogy a tengerentúlon felépít egy gyárat, amely 2024-től fog működni. Júliusban pedig kiderült, hogy a konszern két másik létesítményt hozhat létre Japánban, illetve Németországban.

A tajvani Commercial Times azt írta, hogy a társaság további üzemeket építhet fel Tajvan Kaohsziung nevű régiójában. Az újság értesülései alapján a helyi közigazgatási vezetők már tárgyalásokat folytattak a TSMC vezetőivel. Az új gyár egy öt évvel ezelőtt bezárt egykori olajfinomító területén valósulhat meg. A létesítmény bezárásakor ugyanakkor még arról volt szó, hogy a helyi hulladékok semlegesítése akár 20 esztendeig is tarthat. Ez még hátráltathatja vagy akár meg is akadályozhatja a projekt megvalósítását.

A helyi sajtóinformációk hat új üzem felépítéséről szóltak, de azok közül első lépésként csak 2-3 egységet fog felépíteni a vállalat, majd azokat fokozatosan új épületekkel egészíti ki. Az új gyárakban 7 nanométeres eljárással készített N7 chipeket gyárthatnak majd nagy mennyiségben.

A Nikkei Asia viszont arról számolt be, hogy megszületett a döntés Kaohsziungról, mint helyszínről. A helyi munkák 2022-ben kezdődhetnek el, a termelés viszont legkorábban 2023 végén vagy 2024 elején indulhat el. Kaohsziungban van az ASE Technology Holding székhelye, amely a világ legnagyobb chiptokozó és tesztelő cége. Az Entegris, amely a gyártáshoz szükséges anyagokat szállítja majd az Amerikai Egyesült Államokból, szintén a régióban építi fel az új létesítményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kandella #2
    Mert így mindenki más érdeke is, hogy megvédje Tajvant.
  • Sequoyah #1
    Milyen jo otlet hogy nem csak majdnem az osszes, de tenyleg a vilag osszes chipjet egyetlen helyen gyartsak, amit egyebkent eppen egy szuperhatalom fenyeget, es egy lehetseges kozeljovobeli haborus helyszin...