SG.hu

Drónokkal csempészik a cigit az ukrán-magyar határon

Idén több mint tízmillió forint értékben foglaltak le drónokkal és pilóta nélküli repülőgépekkel csempészett cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai és a rendőrök az ukrán-magyar zöldhatáron.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közölte: idén több mint 6 700 doboz cigarettát és két gépet találtak és foglaltak le. A fokozott zöldhatár-ellenőrzéseknek köszönhetően a bűnözői csoportok egyre inkább a légteret használják illegális tevékenységükhöz, azonban a NAV a rendőrséggel közösen a repülési pontok feltérképezésével, illetve hőkamera használatával állja útját a légi úton történő csempészetnek - tudatták a közleményben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense az MTI megkeresésére azt mondta: 2018 óta fordulnak elő hasonló, légi eszközökkel elkövetett bűncselekmények. Idén, az eddiginél gyakrabban, 12 alkalommal észleltek ilyet. A lefoglalt drón 20 karton cigarettát szállított, és a pilóta nélküli repülőgép belsejében 25 karton cigarettát találtak - tudatta Dávid Zoltán sajtóreferens.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wobbler #3
    Leleményes nép vagyunk - Na !
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Idén összesen 2 gépet találtak, te se gondolod komolyan, hogy 10-ből 9 sikertelen. Valahogy vissza kell hozni az elveszett drón árát :-)
  • Lapajka #1
    Azaz próbálják... aztán 10-ből 9 sikertelen...