Gyurkity Péter

Az iPhone-tulajok fele frissítene idén

Ebben a kijelző játszik majd fontos szerepet, a másik szempont azonban kérdéses.

Az Apple néhány hét múlva lerántja a leplet idei új generációjáról, amit sokan várnak már. Ezt egy friss amerikai felmérés is jól megmutatja nekünk, hiszen ebből megtudjuk, hogy a jelenlegi tulajdonosok csaknem fele tervezi a váltást, bár az általuk megjelölt két szempontból csak az egyik tűnik biztos fogadásnak.

A napokban már írtunk arról, hogy a TSMC teljes kapacitását lefoglalták, ez részben az Apple korai lépésének köszönhető. Ez utóbbi cég hamarosan bemutatkozó újításai kapcsán készült el egy új felmérés a tengerentúlon, amelyben kereken 3 ezer, 18 éven felüli amerikait kérdeztek meg saját szándékairól, elsősorban arra a kérdésre igyekezvén választ találni, hogy mennyien váltják majd le meglévő iPhone-készüléküket valamelyik új típusra. A 4 új változat a jelek szerint már a hivatalos bemutató előtt megmozgatta a felhasználók fantáziáját, az anyagban ugyanis arról olvashatunk, hogy 44 százalék szeretné beszerezni az új készülékek egyikét, közülük legtöbben pedig az alapmodellre áhítoznak, amit a Pro Max követ a második helyen – az iPhone 13 mini az abszolút utolsó, erre jóval kevesebben vágynak.

A kiemelt szempontok között az új kijelző tűnik a legnépszerűbbnek, a 120 Hz-es LTPO-panel ugyanis komoly előrelépést nyújthat ezen a téren. A második helyen a kijelző alatt elhelyezett Touch ID szerepel, amelynek integrálását egyes jelentésekben csak jövőre vetítik előre, míg a harmadik szempont az always-on kijelző lett. A felhasználók emellett a felső bevágás csökkentését, illetve teljes eltüntetését várják, de a nagyobb tároló és a gyorsabb chip is helyet kapott a listán, a fordított vezetéknélküli töltéssel és a gyorsabb WiFi 6E-eléréssel együtt. Érdekesség, hogy a telefonnal rendelkezők 27 százaléka tervezi az Apple Watch Series 7 beszerzését, 13 százalékuk pedig a még be sem jelentett AirPods 3 iránt is érdeklődik.

Előbbi vékonyabb kávát, gyorsabb chipet, jobb vezetéknélküli elérést és zöld színt, utóbbi pedig nagyobb akkumulátort és javított audiochipet kínálna, jó eséllyel szintén jövő havi bemutatkozóval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #5
    Ugyanez, csak a szolgáltató 2 éves hűség aláírásáért elenged az árból 30-40%-ot, így "ingyen" van folyamatosan telefonom.
  • Tntmaxy #4
    4 éve használok egy Sony XZ1 Compact-ot és elégedett vagyok vele, a mai napig hibátlan. Mindent tud ami kell.
  • MerlinW #3
    Én 2 évente cserélem az iPhone-omat, miután 2 év után eladható az eredeti ár 60-70%-ért. Így az új telefon minimum 200k-val olcsóbb, és nem kell foglalkoznom a macerás utángyártott aksi cseréléssel sem.
  • Sequoyah #2
    Az emberek szeretik a csillogo uj dolgokat, ebben semmi fanboysag. 2 evente cserelgeti egy csomo ember a telefonjat akkor is ha Samsungja van, vagy Appleje, vagy valtogat a ketto kozott.
  • Evogordon #1
    Iphone Xs 256gb-om van, amit lassan 3 eve vettem Apple uzletbol zsir ujjonan. Semmi okat nem latom meg, hogy levaltsam. Technikailag alig vannak elorebb az ujabb generecaios iphoneok. Fanboysagbol valtogatnak az emberek legtobbszor.
    Utoljára szerkesztette: Evogordon, 2021.08.13. 14:25:37