Berta Sándor

Értékesítené a visszaküldött termékeket az Amazon

Az óriáscég csökkenteni akarja azoknak a visszaküldött árucikkeknek a számát, amelyeket megsemmisít.

A Metro.uk írta meg, hogy az Amazon úgy döntött, hogy megpróbálja mérsékelni a visszaküldött termékek mennyiségét. A különböző okokból a megrendelőktől visszajuttatott árucikkeket ugyanis általában megsemmisítik, függetlenül attól, hogy ruhaneműkről, játékokról, könyvekről, laptopokról vagy okostelevíziókról van szó. Az érintett termékek száma eléri az évi több millió darabot.

A társaság Nagy-Britanniában azonnali hatállyal elindította a Grade and Resell jelzéssel ellátott Fulfilment-by-Amazon-Programm (FBA) nevű programot, míg az Amerikai Egyesült Államokban erre az esztendő végén kerül majd sor. A projektet jövőre terjesztik ki Franciaországra, Németországra, Olaszországra és Spanyolországra. A cél annak elérése, hogy az akár az Amazon oldaláról, akár a platformmal együttműködő kereskedőktől kiszállított, majd visszaküldött árucikkeket ne semmisítsék meg automatikusan.

Amennyiben a jövőben egy készüléket vagy más terméket visszajuttatnak a megrendelők, akkor az automatikusan átirányítható lesz az Amazon újrahasznosítási programjába. Az érintett árucikkek minőségét a vállalat egy négy szintből álló skálán fogja értékelni, amelynek alapján megállapítható lesz az új eladási ára. Ezután ismét bekerül majd az Amazon rendszerébe és újra értékesítésre kerülhet.

A konszern és a kiválasztott Marketplace-kereskedők 2016 óta kínálnak használt termékeket eladásra. A kategóriákban találhatók könyvek, mobiltelefonok és kiegészítők, DVD- és Blu-ray lemezek, szoftverek, zenei CD-k és bakelitlemezek, elektronikai árucikkek, fényképezőgépek, számítógépek, televíziók és házimozi-rendszerek, játékok, zenei felszerelések, háztartási berendezések, bútorok, világítóeszközök, konyhai és kerti tárgyak, sport- és szabadidő termékek, ékszerek, táblagépek, notebookok és az Amazon által piacra dobott modellek. Minden használt, bevizsgált készülékre 1 év garancia vonatkozik. Eddig ezek az eszközök a Warehouse Deals kínálatában voltak elérhetők, külön kategóriát képeztek, nem vonatkozott azokra gyártói garancia, csak a törvényben szavatolt jótállás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BruceZ #4
    Sok helyen most is van, B stock-nak hívják.
  • duke #3
    Ez akkor jo a ha olcsobban mondjuk felaron adjak. Megveszem visszakuldom, es felaron megveszem ujra.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2021.08.09. 01:33:54
  • 0Fritz #2
    "Értékesítené a visszaküldött termékeket az Amazon"

    "A különböző okokból a megrendelőktől visszajuttatott árucikkeket ugyanis általában megsemmisítik."
    "A cél annak elérése, hogy az akár az Amazon oldaláról, akár a platformmal együttműködő kereskedőktől kiszállított, majd visszaküldött árucikkeket ne semmisítsék meg automatikusan."
    "A konszern és a kiválasztott Marketplace-kereskedők 2016 óta kínálnak használt termékeket eladásra."

    Amit álatalában, majd automatikusan megsemmisítenek, azt mégsem általában, majd automatikusan semmisítik meg, hanem évek óta eladják.

    "A Metro.uk írta meg, hogy az Amazon úgy döntött, hogy megpróbálja mérsékelni a visszaküldött termékek mennyiségét."
    "A cél annak elérése, hogy az akár az Amazon oldaláról, akár a platformmal együttműködő kereskedőktől kiszállított, majd visszaküldött árucikkeket ne semmisítsék meg automatikusan."

    Köszönjük a cikket.
  • kvp #1
    Eddig is ertekesitettek, joreszt nagy amazon returns dobozokban, kvazi zsakbamacskakent. Jopar unboxing video van rola a neten. Az elteres az lenne, hogy nem omlesztve adjak el oket, hanem ujracsomagolva, hasznalt termekekkent.