JohnnyCage

Európában is csökken a Dreamcast ára

[Register] A drasztikus, amerikai és japán piacon véghezvitt Sega Dreamcast árcsökkenés után már Európában is elkezdődött a Dreamcast játékkonzolok akciós áron való kiárusítása.


Néhány hete jelentette be a Sega, hogy a jövő hónapban le fogja állítani a Dreamcast játékkonzolok gyártását. A konzolok gyártása azért áll le, mert a Dreamcast a konkurens Nintendo és Sony konzoljaihoz képest csak csekély mennyiségben fogyott.

Az Egyesült Királyságban a Sega Dreamcast játékkonzoljainak ára 50%-os árengedmény utám már mindössze csak 99 dollár. A lépés azután következett, hogy a Sega mind az USA-ban, mind Japánban hasonló árengedményeket léptetett életbe. Az árengedményekkel azt szeretné elérni a Sega, hogy a világ különböző részein lévő igen nagy mennyiségű raktárkészletek minél hamarabb kiürüljenek.

A Dreamcast konzolok gyártásának leállítása ellenére a Sega a jövőben is készít majd játékokat a konzolhoz, így a Dreamcast-felhasználók még néhány évig nem maradnak új játékok nélkül, és aki az engedményes ár miatt dönt úgy, hogy vesz egy ilyen konzolt, az sem jár rosszul.

A Sega hardvergyártó részlegét a jövőben teljesen bezárja, és csak a szoftverekre fog koncentrálni. A Dreamcast konzolhoz írt játékokon kívül a cég a jövőben a konkurens termékekhez, mint például a PlayStation 2 és az Xbox is készíteni fog játékokat. Az Electronic Arts játékfejlesztő cég azonban úgy véli, hogy a Segának ez korántsem lesz olyan egyszerű, mint azt a cég gondolja, hiszen a Segának nincsen tapasztalata a konkurens konzolok programozásában.

A Dreamcast konzolok ára Európában egyelőre csak az Egyesült Királyságban esett a felére, de várhatóan előbb vagy utóbb Magyarországon is lecsökken a gépek ára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #7
    Sziasztok én már az elején röhögtem mikor jöttek a SEGÁ-sok hogy a NINTENDO egy dedos szar és már rág meghlatt:) különös a sok paraszt megadta magát és a nagy csodagépük befucsolt ezen csak röhögni tudok...nyugodtan lehet még DC-t vnni ugyanis shanmue 2 meg eféle okos játékok még azért jönnek ki..azért nem szarják le azt a pár millio DC-st....na mindegy!!hehehe dc megbukott...hehheeh
  • Efreet #1
    Előbb!!! Minél előbb!!!