180 millió fontot érő kriptovalutát foglalt le a londoni rendőrség

A hivatalnak korábban még soha nem volt ilyen értékes fogása.

A virtuális fizetőeszközök nyomára egy korábbi nyomozás során június 24-én letartóztatott 39 éves férfi vezette a londoni rendőröket. Az illetőt később szabadon engedték, majd július 10-én újra kihallgatták. A közel 180 millió angol font értékű digitális pénz lefoglalására egy folyamatban lévő pénzmosás elleni üggyel kapcsolatban került sor.

A mostani sikeres fogás új rekordot jelent. A korábbi rekordot az a 114 millió angol font értékű kriptovaluta jelentette, amelyet három héttel ezelőtt sikerült lefoglalni. A két ügy egyébként szorosan összefügg egymással, így könnyen előfordulhat, hogy a nyomozók erőfeszítéseit további sikerek koronázzák majd.

A londoni rendőrség sikere globális viszonylatban is jelentősnek mondható, de a lefoglalt virtuális fizetőeszköz értéke szempontjából korántsem jelent rekordot. Azt ugyanis a Silk Road platformmal összefüggésben az Amerikai Egyesült Államokban a hatóságok által zárolt 69 000 bitcoin tartja, amelynek a piaci értéke akkor egymilliárd amerikai dollár volt, míg a jelenlegi árfolyamon több mint kétmilliárd amerikai dollárt érne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!