Berta Sándor

Korlátozza a reklámokat a YouTube

A videomegosztó jelentős mértékben átalakítja a hirdetési lehetőségeket.

Az Axios számolt be elsőként a YouTube rendszerét érintő közeljövőbeli változásokról. Az elképzelések alapján a jövőben a platformon nem lesznek majd alkohol-, szerencsejáték-, sportfogadási, kaszinó- és vényköteles gyógyszer-reklámok, valamint politikai tartalmak. A szolgáltatás ugyanis jelentős mértékben korlátozná a vitatott témákkal kapcsolatos hirdetési lehetőségeket. A módosítás csak a portál egy részét fogja érinteni, ahol a legértékesebb és a legnagyobb reklámfelületei vannak. Ez a rész pedig a Masthead nevű felület, amely a kezdőoldal jól látható jobb felső sarka.

A Google szóvivője megerősítette az információkat. A YouTube azért döntött a változtatás mellett, mert hiszi, hogy a lépésnek köszönhetően a felhasználók jobb tapasztalatokat szereznek majd. A szóvivő hozzátette, hogy rendszeresen felülvizsgálják a hirdetésekkel kapcsolatos követelményeket azért, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy egyaránt megfelelnek a reklámozók és a felhasználók igényeinek. A politikai, a választási és az egyéb hirdetésekre vonatkozó irányelvet következetesen betartják majd - a politikai hovatartozástól függetlenül. Azok a partnerek, akik elfogadják a módosításokat, továbbra is számos reklámlehetőség és -formátum közül választhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mumoka 2012 #8
  a sok vakhangya hirdetőnek létre kéne hozni 1 full reklám műsor csatornát azt lehet nézni reggeltől estig.
 • dalmar #7
  Én már egy ideje reklám blokkolót használok ,mert volt úgy, hogy 2-3 percenként reklámot nyomott és borzasztóan idegesített.
 • yossarian14 #6
  "A módosítás csak a portál egy részét fogja érinteni, ahol a legértékesebb és a legnagyobb reklámfelületei vannak. Ez a rész pedig a Masthead nevű felület, amely a kezdőoldal jól látható jobb felső sarka."

  Ez alapján nincs minek örülni, mert ezek szerint a sima videók közbeni reklámokat ez nem érinti.
 • Cat #5
  Ja, fidesz hirdetés gondosan elrejtve egy "civil szervezet" költségvetésébe, ami természetesen állami támogatásból gazdálkodik. Nevetséges.
 • bunny #4
  Nagyon helyes, rohadtul unom már a köcsög állami polhirdetéseket a yt alatt, és sehol se tudtam jelölni mint pl. a fb-nál, hogy nem érdekel, soha nem akarom látni ennek a hirdetőnek a szarjait, stb.
 • barret #3
  Egyetértek :D Nézze az,akit érdekel!
 • Tetsuo #2
  Hála Isten', engem ez nem érint. Nem nézek reklámokat.
 • mumoka 2012 #1
  már itt volt az ideje mert túlzás amit csinálnak.