Berta Sándor

Az Amazoné az MGM

Megerősítést nyertek a korábbi információk.

Egy héttel ezelőtt szivárgott ki, hogy a kereskedelmi konszern akár 9 milliárd amerikai dollárt sem sajnálna az elsősorban a James Bond filmekről ismert Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdió megvásárlására. Az óriáscég ugyanis szeretné kibővíteni a Prime Video nevű stream-szolgáltatását és ezért az MGM-et nézte ki.

Most az Amazon bejelentette, hogy 8,45 milliárd amerikai dollárért a tulajdonába került az MGM. A hollywoodi filmstúdió birtokában van több mint 4000 film és 17 000 filmsorozat tulajdonjoga, köztük olyan alkotásoké, mint a Tizenkét dühös ember, az Elemi ösztön, a Poltergeist – Kopogó szellem, a Robotzsaru, a Rocky, A bárányok hallgatnak, A rózsaszín párduc, a Csillagkapu, a Thelma és Louise, a Tomb Raider, A hét mesterlövész és A Thomas Crown-ügy. Emellett a Metro-Goldwyn-Mayeré az Epix nevű kábeltelevíziós csatorna, amely olyan nagy sikerű televíziós sorozatokat készített, mint A szolgálólány meséje, a Fargo és a Vikingek. Ráadásul az MGM egyike volt Hollywood utolsó független filmstúdióinak.

Mike Hopkins, az Amazon Prime Video és az Amazon Studios alelnöke közölte, hogy az üzlet mögötti valódi pénzügyi értéket a megszerzett alkotáskatalógus szellemisége jelenti, amelyet újra akarnak gondolni az MGM csapatával. Mindenesetre azt az álláspontot képviselik, hogy a történetek minőségi elmesélése nagyon izgalmas és nagyon sok lehetőséget rejt magában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #5
  és ezzel együtt övék:
  - MGM Worldwide Television
  - Cannon Films
  - Orion Pictures
  - United Artists
  - Jensen Farley Pictures

  és gondolom ezzel együtt a még meg lévő filmes jogok, amik a fent felsorolt leányvállalatoknál vannak.
 • Tntmaxy #4
  Majd a többi faang is bevásárol, egyik megveszi universalt, másik warnert, harmadik kitudjamelyiket.
 • repvez #3
  mi lenne, majd itt is megjelennek a szivárványos filmek mint a másikakon, elég csak az amazonos élő szereplős csipkerózsika tündérét megnézni. Most majd ezekután jőhet a trans 007es ügynök is.
 • nlght #2
  A Robocopról jutott eszembe...
 • wraithLord #1
  Mostantól lehet válogatni, hogy az MGM-es hírek az IT/Tech vagy a Film rovatba kerüljenek-e. :D

  Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a nagy "újragondolásból". Nem sok Amazon Original sorozatot láttam, de amit láttam, az nem volt rossz.
  Pl. egy jó kis Stargate sorozat jó lenne, és van is mit újragondolni az a Stargate Universe-nek nevezett, számomra trágyának minősülő próbálkozás után. :D (Azt hiszem, az volt a 3. sorozat.)