Berta Sándor

Adatelemző platformot fejleszt a Google és a Vodafone

Az Alphabet és a brit távközlési konszern stratégiai partnerségről írt alá megállapodást.

A szerződés értelmében a két fél közösen alkotja meg a Nucleus nevű adatelemző platformot a Google felhőkörnyezeti segítségével. A Financial Times értesülései alapján a két óriáscég számos multinacionális vállalatot akar a tanácsaival segíteni azért, hogy minél nagyobb adatmennyiség és annak feldolgozása kerülhessen a felhőkörnyezetbe.

A projektben a két társaság körülbelül ezer munkatársa vesz részt. A Nucleus az elkészülése után a Vodafone birtokába kerülő adatokat fogja kiértékelni. Az új platform a brit távközlési konszern közleménye szerint várhatóan naponta 50 terabájt információt dolgoz majd fel és biztonságos adatkezelést fog lehetővé tenni. Az elemzések eredményeit új digitális termékek és szolgáltatások fejlesztésére használnák fel.

A kooperáció hat esztendőre szól és a két fél egy további, Dynamo nevű rendszert is ki akar fejleszteni, amely lehetővé teszi majd, illetve egyszerűbbé teszi az információk országhatárokon átnyúló megosztását. A Google eddig nem kommentálta a Vodafone sajtóközleményét és a Financial Times, illetve a Reuters cikkében megjelent információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!