Gyurkity Péter

Az Apple vezet az 5G-telefonoknál

A bevételek tekintetében is az első helyen állnak, viszont a hajlítható telefon csak később jön.

Az okostelefonok gyártói kiélezett versenyt folytatnak, bár ezen a területen leginkább a két nagy szereplő vetélkedik az első helyért. Az új év első negyedében az 5G-típusoknál Apple vette át a vezetést, ehhez csatlakozik a bevételek terén elért első hely, valamint a saját hajlítható telefonról szóló friss értesülés.

A Strategy Analytics tette közzé saját felmérését, amelyben az első három hónapban értékesített, 5G-kompatibilis okostelefonok darabszámait sorolták fel. A lista első helyén az Apple található, amely az új iPhone 12-sorozat révén szerepelt nagyon jól, amely tavaly októberben mutatkozott be, most pedig lehetővé tette, hogy a szegmens 30 százalékát kaparintsák meg – tavaly még abszolút nulla volt ez az arány, hiszen a cégnek nem volt ilyen típusa. A Samsung a negyedik helyre zuhant vissza, ők 12,7 százalékot mutathattak fel, míg a második helyre az Oppo jött fel 16 százalékkal, a harmadik pedig a Vivo lett 14,5 százalékkal – ez utóbbi két cég egyértelműen a Huawei korábbi pozícióit foglalta el.

A Counterpoint Research eközben a bevételek kapcsán készítette el hasonló anyagát, amelyben szintén az Apple szerepel az első helyen, mégpedig toronymagasan, hiszen a teljes bevétel 42 százalékát kaparintották meg, miközben a szállítások alig 16,8 százaléka érkezett a cégtől. Egyértelmű az iPhone 12 sikere, a jelek szerint megérte kivárni az 5G támogatásával, amit az is alátámaszt, hogy a saját pénzügyi jelentés szerint ugyanezen időszakban a teljes iPhone-családból érkező bevétel 65 százalékkal emelkedett meg, legalábbis az egy évvel korábbi számokhoz képest. A Samsung a Galaxy S21 korai rajtja ellenére csak 17,5 százalékot mutathatott fel, ez a korábbi 20,2 százalékról esett vissza, bár a darabszám terén sikerült javítaniuk. Az első öt csoportját az Oppo, a Vivo és a Xiaomi teszi teljessé, a Huawei tehát innen is kiszorult.

Ami az Apple saját hajlítható megoldását illeti, a hosszú évek óta megbízhatónak bizonyuló Ming-Chi Kuo állítása szerint ez csak 2023-ban jelenik majd meg, mégpedig 15-20 millió körüli példányban. A kijelző várhatóan 8 hüvelykes lesz, viszont a többi technikai részletet még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!