Berta Sándor

YouTube - új video­felbontási lehetőségek választhatók

A felhasználók egyelőre a mobilkészülékeken élhetnek a funkcióval.

Az Android Police számolt be arról, hogy az Androidot és iOS-t futtató okostelefonokon, táblagépeken és más eszközökön elérhető YouTube-alkalmazások négy új videofelbontás-beállítási lehetőséggel bővültek, amelyek jelentős mértékben megkönnyíthetik az emberek számára a platform használatát.

A négy felbontás-beállítási lehetőség a következő: automatikus, jobb képminőség, adatmegtakarítási üzemmód és kibővített üzemmód. A mobilkészülékek esetében ezek az opciók vették át a lehetséges felbontások (480p, 720p, 1080p, 4K stb.) helyét. A változtatással az volt a cél, hogy a felhasználók láthassák, hogy mennyire adatintenzív az aktuális stream-közvetítésük, és hogy a jobb képminőség sokkal több adatot emészt fel. Ugyanakkor az is gyorsan érzékelhetővé válik, hogy az adatmegtakarítási üzemmód választása sokkal rosszabb képminőséget eredményez.

Az India Today ugyanakkor bírálta a módosítást, mondván: az új lehetőségek összezavarhatják az embereket, különösen akkor, ha nem érdekli őket hogy mennyi adatot használnak el és az egyes új lehetőségek miatt nem tudják pontosan megállapítani, hogy milyen felbontást választhatnak ki a stream-közvetítéseiknek. További probléma, hogy az alkalmazások frissítése a legújabb verzióra önmagában még nem garancia arra, hogy az új opciók már most elérhetővé válnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Az a Youtube-nak nem érdeke, hiszen úgy a reklámok bevétele nem realizálódik.
    Ellenben több böngésző és azok kiegészítői tudják a funkciót.
  • zola2000 #1
    Inkább olyan mód is kéne mobilon hogy csak hang.

    Mondjuk YouTube vanced appal megoldható...