Berta Sándor

Hódok vágtak el az internettől egy kanadai települést

Különös problémával szembesültek Brit Columbia egyik városának lakói.

A kábelszakadások gyakori problémát jelentenek, de az nem túlzottan gyakori, hogy állatok rágják el a vezetékeket. Amennyiben ilyen eset történik, akkor is elsősorban patkányok vagy cápák az elkövetők. A Kanada legnyugatibb tartományának számító Brit Columbia egyik településén azonban más állatok voltak a tettesek.


Tumbler Ridge és környéke a tartomány északkeleti részén található és az ottani felhasználók már megszokták a helyi időjárási viszonyokat és az abból fakadó nehéz helyzeteket, de az még őket is meglepte, ami a múlt héten szombaton és vasárnap következett be. A CBC kanadai rádióadó tudósítása alapján ugyanis a város 2000 lakosa közül 900 ember egyik pillanatról a másikra internethozzáférés nélkül maradt. Az üzemzavar 36 órán át tartott. Az eset csak a Telus nevű helyi internetszolgáltató ügyfeleit érintette.

A cég szóvivője elmondta, hogy amikor a szakembereik kimentek a helyszínre, hogy kiderítsék, mi okozta a hibát, akkor szembesültek azzal, hogy hódok több helyen is elrágták az optikai kábeleket és ezáltal komoly károkat okoztak. A hódok komoly munkát végeztek, mivel a közel 12 centiméter vastag vezeték egy helyi patak alatt húzódott egy méter mélységben. A Telus munkatársainak ezért csak 36 órányi megfeszített munkával sikerült helyreállítaniuk a károkat. A CBC rámutatott, hogy a feladatot nehezítette, hogy a talaj még részben fagyott volt. Az internetszolgáltató az esetet "egyedi kanadai üzemzavarnak" minősítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprine #8
    "egy helyi patak alatt húzódott egy méter mélységben..." Én akárhogy nézem a képet nem látom azt a patakot, max egy árkot pici vízzel, a víz meg nincs befagyva az meg a befagyott földnek mond ellent. Innentől kezdve az is lehet, hogy a hódok sem igaziak.
  • drsx #7
    Hodito Hodok! Norbi es Dugo Kanadaba megy.

  • noland #6
    Hódolatom.. :)
  • NEXUS6 #5
    Én úgy hallottam, hogy bitcoin bányászattal is foglalkoznak, a grafkari hiány is részben az ő számlájukra írható. Meg a globális felmelegedés is! :)
  • t_robert #4
    A helyszínre kiszálló szerelők megdöbbenve látták, hogy a kábelek elvoltak térítve a falutól és a környék hódváraiba vezettek.... sikerült több WIFI hálózatát is bemérni a hódoknak és találtak több web szervert is melyek a dark neten működtek... találtak két darab fizetős hódpornó oldalt is... :)
  • lammaer #3
    Az a vicc, hogy a hódoknak még a nehezített feladat (fagyott föld) sem okozott gondod :)
  • Agyturbinikusz #2
    Ezért kell páncélozott kábelt fektetni a földbe, ha már nem adtak a mechanikus védelemre mert ugye az drága...
  • NEXUS6 #1
    Biztos látták a South Park hódváras részét! :D