Berta Sándor

Előnézeti funkció kerül az Androidos Chrome böngészőbe

Így az internetezők eldönthetik, hogy megnyitják-e az egyes portálokat.

A 9to5Google számolt be a Chrome androidos változatának új, Preview Page nevű funkciójáról, amely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy a jövőben megtekinthessék egy oldal előnézetét még azelőtt, hogy megnyitnák a honlapot. Ennek köszönhetően az internetezők megvizsgálhatják, hogy milyen tartalmak vannak egy adott portálon és így eldönthetik, hogy valóban rá akarnak-e kattintani egy bizonyos hivatkozásra vagy sem.

Az előnézeti funkció úgy aktiválható, hogy a felhasználóknak hosszabb ideig kell egy linkre kattintaniuk. Az egyes oldalak előnézete gyakorlatilag az okostelefonok teljes képernyőjét kitölti. Ráadásul a Preview Page aktiválásával számos kiegészítő információ is elérhetővé válik az adott honlapról, mint a neve vagy a doménneve. A funkcióba ezenkívül bekerült egy olyan lehetőség is, hogy a portált egy saját külön ablakban lehessen megnyitni.

A Google már két éve dolgozik a funkción, amely a Chrome 89-es kiadásában vált elérhetővé az internetezők számára. A fejlesztés célja az volt, hogy az emberek a kereső használatkor gyorsan minél több információt láthassanak. z egyelőre kérdéses, hogy a Preview Page bekerül-e a Chrome iOS-kompatibilis kiadásába is vagy sem. A Chrome asztali számítógépekre szánt verziójában hasonló funkciót tölthet be például a SearchPreview kiegészítő, amely rendkívül hasznos tud lenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Erdekes, de ezek az elonezetek mindig a google altal elmentett verziot fogjak tartalmazni es semmi nem garantalja (a google uttoro becsulet szavan kivul), hogy a tartalom ami itt megjelenik tenylegesen az adott oldalon volt valamikor. Bar annyi elonye van, hogy tenyleg nem toltenek be a folosleges oldalak es konnyebb kiszurni ha egy oldal csak atvagta a google logikajat es amugy mas tartalom van rajta mint ami a talalati lista alapjan lenne.

    Tehat hasznos, csak sajnos tul konnyu manipulalni. Nem mintha a talalati lista nem lenne erosen modositva es szurve mar most is, raadasul soha nem a spam tunik el belole, hanem a poltikiailag nem tamogatott oldalak.