Berta Sándor

Megújul a VLC

A program alapvetően módosulhat, előtérbe kerülhet a biztonság és a tartalmak integrálása.

A VLC videolejátszó szoftver az idén lesz 20 éves és az új, 4.0-s verziója számos módosítást fog tartalmazni. A változtatások között lesz egy teljesen új felhasználói felület, továbbá a Windows on ARM támogatása, de kikerül a Windows 8.x operációs rendszereken futtatható univerzális alkalmazások támogatása. A program ugyanis a jövőben teljes mértékben a Windows 10 operációs rendszerre összpontosít majd.

Ennél sokkal fontosabbak azok a változtatások, amelyeket Jean-Baptiste Kempf, a VideoLAN vezetője jelentett be. Az utóbbiak között lesz a nagyobb biztonság, amelyet többek között egy homokozó használatával fognak elérni és ezáltal elkerülhetővé válnak a manipulált médiaadatokkal végrehajtható támadások. Ezeket a fájlokat ugyanis a VLC nem fogja lejátszani. A tervek között szerepel a korábbi böngészőkiegészítő utódjának a kifejlesztése is. Az új VLC műszaki alapja a WebAssembly és a JavaScript lesz.

A fejlesztők az eddiginél sokkal többet akarnak befektetni a tartalmakba és ezért két új projekten is dolgoznak. A Moviepedia Project az IMDb vetélytársa lehet, amelyet a Wikipédiához hasonlóan a közösség is alakíthat. Ezzel párhuzamosan egy rendszeren keresztül több internetes tartalom is a lejátszóhoz kerülhet, így a felhasználók összeállíthatják a tartalmak individuális katalógusát. Továbbá kiegészítések is elérhetők lesznek, hogy harmadik fél tartalmait is lehessen integrálni a lejátszásba.

Kempf ráadásul nyitott arra is, hogy a reklámok által finanszírozott videókat integráljanak a VLC-be, hogy így sikerüljön felépíteni a VideoLAN projekt pénzügyi támogatását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tothpeter27 #3
    A vlc-ben azt nem szeretem ha totalcben rákattintottam 1 filera nem rakta playlistbe a többit. vplt splugin hozzá kiss millió. de az nem működött. Nem adta hozzá a többit.

    Nem alap manapság?
    utána kmplayert használtam, de random fagyott. sorozatnál a kövi résznél, aztán meg tovább ment, aminél előbb lefagyott.

    Most Potplayert használok. Tökéletes! Van belső codek nem kell codecpakkal szöszölni.

    Nem kell vlc vannak már modernebbek, okosabbak szintén ingyenesek.

    Utoljára szerkesztette: tothpeter27, 2021.12.14. 18:32:29
  • morguldae #2
    A kérdés az, hogy mindez minek!? Szerintem a többségnek megfelelt így is ahogy van! Játssza le amit akarok aztán annyi. Nem kell semmi egyéb!
  • Sequoyah #1
    A fenti funkciok mindegyikevel kb 10 ev kesesben vannak...