Berta Sándor

Új okosotthon-központot tervez az Amazon

A kereskedelmi cég a terméket a falon helyezné el.

A Bloomberg értesülései alapján az Amazon egy olyan okosotthon-központot tervez, amely leginkább az óriáscég Echo Show 10 típusú eszközére hasonlít és a falon helyezhetik el a felhasználók. Az új készülék gyakorlatilag egy fali állvánnyal kiegészített táblagép lesz, amely használható lesz az Alexa rendszerrel, valamint okosotthonok vezérlésére és videotelefon-beszélgetések lebonyolításához.

A fejlesztés kapcsolódik az új Echo modellekhez, amelyeken jelenleg az Amazon mérnökei dolgoznak és digitális vezérlőközpontként fog működni. Az egység, amellett, hogy alkalmas lesz bizonyos termékek vezérlésére, számos információt, például naptárbejegyzéseket és időjárási adatokat is megmutathat. A szakemberek ezenkívül egy kamerát szintén integrálni fognak az eszközbe, így az videochatekhez is használható lesz.

A Bloomberg többek között azt írta, hogy a társaság két változat piacra dobását tervezi, az egyiket 10, a másikat 13 hüvelykes képernyővel fogják felszerelni. Az utóbbi lenne az eddigi legnagyobb készülék, amelybe integrálták az Alexa rendszert. Az értesüléseket Mark Gurman, a gazdasági hírügynökség rendkívül jól értesültnek számító szerkesztője hozta nyilvánosságra. A fejlesztést az Amazon Lab126 hardverrészlege végzi. Az új modellek 200 és 250 amerikai dollár közötti összegért lesznek elérhetők az év végétől. Ugyanakkor könnyen előfordulhat, hogy a projektből végül nem lesz termék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • repvez #2
    Az egész szmart otthon rendszer nem lenne hülyeség és rossz dolog, de csak is akkor , ha mindegyik ház offline csak a saját dolgaival törödne és az interneten keresztül csak a ház tulajdonosa tudná elérni a rendszert és a rendszer is csak adatokat tudna bekérni , de jelenteni és naplózni a központba, hogy éppen mikor mi volt felkapcsolva mit rendeltünk meg hasonlok az tilos lenne vagy a legjobb ha a lehetőség is hiányopzna a rendszerbol, hogy a manipuláciot ki lehessen védeni.

    Egy csomo gond megoldodna vele, nem lehetne netrol megfigyelni a lakást a tulajdonoson kivul és meg profilt készitenni rola.
  • kvp #1
    Tehat egy 7/24 mukodo mikrofon es kamera lesz amit a falra kell felrakni minden szobaban ahol hasznalni szeretnenk, lehetoleg ugy, hogy a szoba nagyreszet jol lassa? Tovabba mindezert a privilegiumert 200-250 dollart kell majd fizetni es cserebe az eddigi tudason kivul videotelefonalni is tudunk rajta, ugy hogy kozben jarkalhatunk fel-ala a szobaban.