Berta Sándor

Jobb lehet a HoloLens virtuális billentyűzete

A Microsoft megpróbálja folyamatosan fejleszteni a kiegészítőt.

A redmondi konszern a 2016 óta elérhető HoloLens és a 2019-ben piacra dobott HoloLens 2 kiterjesztett valóság szemüvegekkel olyan termékeket alkotott meg, amelyek jelentős mértékben megelőzik a hasonló konkurens készülékeket és jelenleg egyértelműen meghatározzák az üzleti életet. A Microsoft azonban nem elégedett meg ennyivel, hanem szeretné folyamatosan jobbá tenni a eszközöket és azok igyekszik különböző funkciókkal fejleszteni.

A HoloLens 2 már felismeri a viselője kezeit is, amely jelentős mértékben megkönnyíti a vegyes valóság tartalmakkal való interakciókat. Most ismertté vált egy szabadalom, amelyet 2020. június 10-én nyújtott be az óriáscég és idén január 14-én ítéltek meg neki. A dokumentum olyan lehetőségeket ír le, amelyek javítanak a HoloLens virtuális billentyűzetével való gépelés felismerésén és lehetővé teszik egy ilyen virtuális klaviatúra kezelését.

Az anyagban többek között szerepel az a példa, amely azt ismerteti, hogy miként ismerhető fel a felhasználó ujjainak mozgása a virtuális billentyűzet egyes gombjain. Kiderült továbbá az is, hogy szintén felismerhetők a különböző paraméterváltozások és azokból felépíthetők a lehetséges gombszekvenciák. A HoloLens már most is képes azonosítani a virtuális billentyűzetek használatát, sőt, immár azt is, ha valaki bizonyos gesztusokat alkalmaz. Ennek ellenére szükség van további fejlesztésekre azért, hogy ha a szemüveg a végfelhasználók számára is elérhetővé válik, akkor ők is zökkenőmentesen és egyszerűen kezelhessék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!