Berta Sándor

Felbolygatná az európai piacot a Realme

Az okostelefon-gyártó szeretné meghódítani a kontinenst.

A kínai Realme csupán néhány hónappal ezelőtt jelent meg hivatalosan Európában. Madhav Sheth, a Realme Global alelnöke és a Realme India és Európa vezetője elmondta, hogy elsősorban 300 eurónál olcsóbb 5G-készülékekkel és kiváló szoftvertámogatással akarják meghódítani a felhasználókat.

A cég Kínában és más kelet-ázsiai államokban nagyon jó pozícióban van az okostelefon-piacon és ugyanez a helyzet Indiában is, ahol a harmadik helyért harcol a Vivóval, ott csak a Samsung és a Xiaomi előzi meg. Sheth úgy vélte, hogy Európában komoly esélyük lehet, a helyi előfizetők ugyanis profitálhatnak egy új piaci szereplő megjelenéséből, hiszen így nőhet a termékválaszték. A céljuk az, hogy felbolygassák az európai piacot és demokratizálják az okostelefon-piacot. Az utóbbi azt jelenti, hogy minden árkategóriában - kompromisszumok nélkül - olyan korszerű dizájnú eszközöket akarnak kínálni, amelyeket magas minőség jellemez.

A menedzser hozzátette, hogy a leginkább a frissítési gyakorlatukkal akarnak elkülönülni a vetélytársaiktól. A havi biztonsági javítások mellett garantálják, hogy mindegyik készülékük legalább egyszer frissíthető lesz egy új Android-verzióra. Biztonsági javításokkal pedig minimum 2 esztendőn látják majd el az eszközeiket. Ezzel a stratégiával 2022-re például 15-20 százalékos piaci részesedést akarnak szerezni a német okostelefon-piacon.

Ezzel párhuzamosan a Realme más termékeket is kínálni szeretne a felhasználóknak, például vezeték nélküli Bluetooth-fejhallgatókat, okosórákat, hálózatba kötött hangszórókat és televíziókat. A cél az, hogy az okostelefon váljon ezen eszközök központi interfészévé és annak segítségével lehessen más hálózatba kötött Realme-készülékeket vezérelni.

A gyártó társalapítója hangsúlyozta, hogy nagyobb jó viszonyuk van az amerikai egyesült államokbeli vállalatokkal, példaként említette a Qualcommot, de ugyanígy a tajvani MediaTekkel is. Ugyanígy kiváló kapcsolatot építettek ki a Google menedzsmentjével. Hosszú távon arra számítanak, hogy számos funkciónál és részegységnél lesznek előrelépések, legyen szó a beépített kamerákról, a teljesítményről vagy az akkumulátorokról. Az 5G miatt pedig folyamatosan egyre jobb chipsetek fognak megjelenni és egyre gyorsabb adatátviteli sebességek válnak majd elérhetővé. Ez a két dolog minden szempontból új szintre fogja helyezni az okostelefon-használatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #5
    "Részemről várok valami brutál olcsó 5G-s telóra amibe van 6K-s akku."

    Mar van. Igaz, hogy az 5G-je lassabb mint a 3G, de letezik. (IoT-hoz keszult, ott nem kell a nagy sebesseg) Szoval ami olcso 5G-s chipset, az lassu, meg 5G-n is, mert nincs hozza ereje, hogy annyi adatot atlapatoljon magan amennyit az 5G tudna.

    A legtobb szogletes, peremes 1-1 kameras telefonban nem a 3,4,5G a draga, hanem joreszt a kijelzo es az aksi. A processzorok es a chipkeszletek araban minimalis a kulonbseg. Az extra kamera, lekerekitett vagy hajlithato kijelzo, kivagasok, meg ilyenek tenyleg dragitanak, de jellemzoen mar a kozepkategoriaban sem ilyeneket gyartanak. (kiveve olyan gyartok, ahol a kozepkategoria is draga)

    Egyebkent meg a legtobb esetben a 3G boven sok es az 5G nem nyujt annyit. Egyelore. De a legtobb 3G-s modem is frissitheto 5G-re ha nem tamogatjak az uj magas frekvenciakat, mert a szoftveres 5G-s stack a regi 3 es 4G savokon siman megoldhato. Sok nokia baziasallomas is igy lett 5G-sitve. (szoftveresen, sebessegnovekedes nelkul, csak a ping-et csokkentve)
  • NEXUS6 #4
    Sajnos az ismertebb márkáknál, Apple, Samu, elterjedtebb gyakorlat, hogy nagyívben teszenk a valós felhasználói igényekre, pl. az általad említett nagyobb kapacitású akksira, hanem véroxigénszintmérőt, meg baromságokat raknak a telókba, amiket senki nem használ. Vagy ha használod is, akkor nagyvonalúan a köv generációban, már ők is más drága hülyeséggel váltják fel.

    A felhasználói igényekkel kapcsolatos érzékenységet sokkal inkább tapasztalom a kínai cégeknél. Ráaadásul lassan a parasztvakító újdonságok is előbb jelennek meg náluk, mint a "nagy" gyártóknál, lásd hajlítható kijelző, meg kijelző mögé rejtett szelfikamera.
  • hunbalee #3
    Én ezzel úgy vagyok mint a pc fejlesztéssel ha tudom hogy nemsokára jön az új platform pv esetében a ddr5 akkor régit már nem veszek.. 4G is egy oltári fos pl telenornál sokszor 3G-re kell pöccinteme a telot mert a 4G okádék lassú 3g alatt ezerszer gyorsabb a netezés. Szóval ha van rá lehetőség 5G-re váltanék.
    Csak a mobil piac is olyan számomra mint a laptop front adott lenne egy jó alap amit lehetne olcsón adni azt sokszor minden felelselges szarral teletömik ami az userek 80%-ának sose kell azt amiatt drága. Meg amit említettem hogy 4G-s telo van atomolcsón ,de egyelőre senkinek se volt még a gondolat se meg hogy full ugyanolyat kiadni csak 5G-vel.. Mert tuti nem drágább mint a 4G-s alap. De ez már legyen a mi bajunk tenni ellene úgyse tudunk. Részemről várok valami brutál olcsó 5G-s telóra amibe van 6K-s akku.(mert nekem csak az számít semmi más nem érdekel egy mobilnál) Csak netezek a mobillal
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Nincs ertelme 5g-vel foglalkozni, amig 4G tartosan elerheto marad..
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.01.19. 13:21:07
  • hunbalee #1
    300 euro és olcso lol... több gyártónak van 40-50k között fasza telója..nem tudom elképzelni hogy az 5g ennyire drága..

    Részemről egy Poco M3 5G-vel lenne a tökély.. (4G verzió 38k-ért beszerezhető akciókban..)