Berta Sándor

OneDrive - nő a feltölthető fájlok maximális mérete

A Microsoft jelentős mértékben megnövelte az eddigi fájlméretet.

Ankita Kirti, a redmondi konszern illetékese blogbejegyzésében jelentette be, hogy a személyes felhőtárhely-szolgáltatásba feltölthető fájlok maximális mérete az eddigi 100 gigabájtról 250 gigabájtra nőtt. Az újítás érinti mind a magánszemélyek, mind az üzletemberek OneDrive-fiókjait, s a Microsoft 365, a SharePoint, a Teams és a OneDrive rendszerén belüli feltöltésekre egyaránt vonatkozik.

Persze általában az emberek aligha töltenek fel ekkora fájlokat, így azok inkább a kivételeket jelenthetik. Ennek ellenére a Microsoft azzal érvelt, hogy azért kellett meghoznia ezt a döntést, mert számos ügyfél kérte a fájlméret-korlátozás feloldását arra hivatkozva, hogy az eddigi 100 gigabájtos limit nem elegendő. Az óriáscég a OneDrive-fiókokat fokozatosan állítja majd át az új maximális fájlméretre. A folyamat január végén kezdődik és 2021 első negyedévének végéig fog tartani.

A Microsoft a tárhely-szolgáltatásban biztonsági és teljesítmény okokból a nagy méretű fájlokat nem egyetlen nagy, hanem számos kicsi darabban tárolja és emellett minden egyes részt egy külön kóddal is titkosít, hogy így védje azokat. A differenciális szinkronizációnak köszönhetően biztosítja azt is, hogy a nagy fájlok megváltozása esetén a felhasználóknak csak a módosult részt kelljen újra feltölteniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!