Gyurkity Péter

Olcsó négyessel indítja az új évet a Motorola

A friss okostelefonok eltérő jellemzőket kínálnak, többnyire kedvező árakon.

A Lenovo a Motorola márkanév kapcsán az utóbbi években többnyire szerényebb megoldásokra helyezte a hangsúlyt, itt a kifejezetten csúcskategóriás példányok ritkaságszámba mennek. Most egy új négyest dobnak piacra, ezek pedig némileg eltérő filozófia mentén igyekeznek kedvező ár-teljesítmény mutatót nyújtani a vásárlóknak.

A hivatalos bejelentés szerint a legolcsóbb testvér a Moto G Play, pontosabban annak 2021-es változata, amely a Snapdragon 460 chipre épül, ehhez 3 GB RAM, egy 32 GB-os tároló, egy kereken 5000 mAh-s akkumulátor, a hagyományos jack-dugó és microSD, valamint egy 13 megapixeles hátoldali kamera és egy 6,5 hüvelykes kijelző társul, 169 dolláros áron. A Moto G Power ehhez képest egy 6,6 hüvelykes kijelzőt, a Snapdragon 662 chipet, 3 vagy 4 GB memóriát és egy 32 vagy 64 GB-os tárolót, ugyanazon akkumulátort és 720p felbontást, egy hátoldali tripla-kamerát (48 megapixeles főkomponenssel), továbbá a fentivel nagyjából megegyező funkciókat kínál, 199 dollárért, ami szintén kedvezőnek mondható.

A Moto G Stylus (2021) érintőképernyője már 6,8 hüvelykes, a Snapdragon 678 chiphez itt 4 GB RAM és 128 GB-os belső tároló, hátoldali négyes-kamera, jobb szelfikamera, 1080p felbontás, egy 4000 mAh-s akkumulátor, a megszokott stylus, illetve némileg lassabb, 10 wattos töltés csatlakozik, az ár ennél a típusnál 300 dollárra emelkedik. Érdekes módon úgynevezett főmodell ezúttal nem kapott helyet a családban, viszont befut a Motorola One 5G Ace, amely nevének megfelelően az új elérést is támogatja, mégpedig a Snapdragon 750G chip révén, egy 6,7 hüvelykes kijelző, az 1080p felbontás, ugyanolyan nagy fizikai méret, hátoldali tripla-kamera, 4 vagy 6 GB RAM, egy 64 vagy 128 GB-os tároló, egy 5000 mAh-s akkumulátor, 15 wattos gyorstöltés, valamint a megszokott funkciók kíséretében, szürke és ezüst változatban, 400 dolláros áron. A megjelenés mindegyik telefonnál január 14-én esedékes, legalábbis a tengerentúlon.

Ami a szoftvert illeti, mindegyik példány az Android 10 kíséretében rajtol el, a 11-es verzió és 2 évig tartó biztonsági frissítések sorozata garantált, de gondolkodnak az Android 12 jövőbeni támogatásán is, ami egyelőre még nem eldöntött kérdés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!