MTI

Bővíti szombathelyi gyártóüzemét a TDK

A TDK Hungary Components Kft. 4,1 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a 2100 fős üzemben.

Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy ez a beruházás a következő 10-15 év fejlesztéseit határozza meg a cég életében. A japán TDK számos elektronikai terméke világpiaci vezető pozícióban van, a csoport egyik legjelentősebb európai fejlesztő és gyártóközpontja pedig Szombathelyen található. A megyeszékhelyen olyan modern okosautós alkalmazásokat fejlesztenek és dolgoznak ki, mint a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerés, vagy a kulcsnélküli nyitás és zárás, ezekkel a TDK a modern autóipar igényeit tudja kiszolgálni.

A beruházás részeként új gyártósort hoznak létre és a régit is fejlesztik, hogy az új elektromos és hibrid autók elektronikai termékigényeit kielégítsék. Ezzel újabb modern ipari kapacitás jön létre. A japán tulajdonosi háttérrel rendelkező TDK csoport világszerte 23 országban termel és több mint százezer embert foglalkoztat. Magyarországon 180 japán vállalat 30 ezer embernek ad munkát és Japán a nyolcadik legnagyobb külföldi beruházó az országban. két ország között rendkívül dinamikusan bővülő gazdasági kapcsolatot mutatja, hogy az idei év első kilenc hónapjában 25 százalékkal nőtt a Japánba irányuló magyar export.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a 2019. április 1-jétől 2020. március 31-ig tartó üzleti évben 80,4 milliárd forint volt a vállalat nettó árbevétele, amely 8,2 milliárd forinttal kevesebb az előző üzleti év adatánál. Az exportból származó bevétele 74,5 milliárd forint volt, 8,2 milliárddal kevesebb, mint az előző évben. Az adózás után veszteség 3,8 milliárd forint volt, míg az előző üzleti évben 92,7 millió forintot mutatott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!