Gyurkity Péter

Gond van az iPhone 12 elérésével

Számos felhasználó jelezte a problémát, a hálózat eldobása gyakran előfordul.

Nem sokkal az Apple új generációjának bemutatkozását követően gyorsan felbukkantak az első beszámolók, amelyekben már a hálózati elérés viszonylag gyakori elvesztéséről adtak hírt a felhasználók. A jelek szerint a probléma még mindig létezik, egymás után érkeznek a hozzászólások a hasonló gondokkal küszködő vásárlóktól.

A hivatalos fórumon találjuk meg a szóban forgó problémára fókuszáló témát, amelyben már decemberi hozzászólásokat is látunk, ebből jól látszik, hogy a javítás még várat magára. Mások a Reddit oldalán egészítették ki a korábbi jelentéseket, hasonló gondokat ecsetelve, ebből pedig arra következtethetünk, hogy valahol a telefon és a torony között lehet a probléma forrása, a friss telefonok ugyanis gyakran eldobják a hálózatot, ami mind a 4G LTE, mind pedig az 5G kiválasztása (illetve automatikus kezelése) esetén jelentkezik. Jellemző módon 10-20 perces használat után veszik észre a felhasználók a hálózati jel eltűnését, ezt követően pedig egy üzenet jelenik meg a készüléken, miszerint az nincs is aktiválva. A gondok megkerülésére több opció létezik, ezek viszont mindössze ideiglenes áthidaló megoldást jelentenek, amíg a probléma újra jelentkezik.

A felhasználók elbeszélése alapján a hálózati elérés letiltása, majd pedig ismételt engedélyezése (az airplane üzemmód alkalmazásával) eltünteti a gondot, viszont nem sokkal később az újból felbukkan, megkeserítve a tulajdonosok életét. Az LTE-re való visszaváltás nem segít, viszont a telefon újraindítása, illetve a SIM-kártyák gyors kivétele szintén működik, így egyelőre erre kényszerülnek azok, akik gyakran beleütköznek a jelenségbe. Egy részletes magyarázat szerint valószínűleg az egyik frekvenciasávval van gond, amit korábban nem támogattak, ennek listán való megjelenésével viszont kialakult egy átmeneti hiba, amit annak idején az iPhone 11 esetében is láthattunk egy rövid ideig.

A szóban forgó hibát várhatóan a szolgáltatók fogják majd kiküszöbölni egy kisebb frissítéssel, ahogy az legutóbb, az iPhone 11 kapcsán is történt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #4
    Itthon ez minket nem érint.
  • kvp #3
    A problemas tersegekben nem valodi 5G-rol van szo, hanem 4G-s halozatra hack-elt reszben 5G-s protokollokrol. (amerikai 5G) A telefonok modemjeinek a firmware-je nem jo, ez elvileg viszonylag konnyen javithato. A gond inkabb az, hogy megint nem fogtak meg a kiadas elott a tesztelesen. (lasd: antennahiba a 'nem jol fogott' iphone-ok eseten)
  • ProgServ #2
    A tornyokkal van gond, nem a teloval, ha elolvasod es megerted a cikket.
  • lipovics #1
    Prémium termék!