Berta Sándor

Fellép a trollok ellen a Zoom

A videokonferenciák szervezői számos módszert alkalmazhatnak majd.

A Zoom bejelentette, hogy a jövőben lehetővé teszi a videokonferenciák moderátorai számára, hogy töröljék a beszélgetéseket megzavaró személyeket, például a trollokat. A vállalat így akarja megakadályozni a Zoombombings nevű jelenséget, amelynek az a lényege, hogy troll felhasználók jelennek meg hívatlanul az egyes chatbeszélgetések közben.

A cég jelezte továbbá, hogy emellett lehetőség lesz arra is, hogy akár az egyes embereket is az eddiginél könnyebben távolítsák el a rendszerből, valamint a Zoom illetékeseinek is küldhető lesznek felvételek az események megzavarásáról.

Ahhoz, hogy az egyes résztvevőket ki lehessen tiltani, a moderátoroknak minden egyes hívástevékenység esetében be kell állítaniuk a Suspend Participant Activities nevű lehetőséget. Ezt követően minden egyes olyan személyt tudnak jelezni a biztonsági ikon segítségével a társaságnak, aki zavaró vagy gyanús és még a különböző részleteket is megadhatják, valamint képernyőfotót is mellékelhetnek az általuk kifogásolt tevékenységről. Amint elküldték az üzenetet, az illetőt azonnal kitörli a rendszer és a videokonferencia folytatódhat. Az új funkciók mind a fizetős, mind az ingyenes ajánlatot használók számára elérhető.

A Zoom ősszel bevezette a kockázati értesítés nevű funkciót, amellyel beolvashatók a nyilvános közösségi médiabejegyzések és más oldalakon megosztott Zoom-hivatkozások. Ennek lényege, hogy amikor a videoszolgáltató rendszere olyan megbeszélést észlel, amelynél valamilyen, elsősorban biztonsági problémát észlel, akkor automatikusan értesíti e-mailben a fiók tulajdonosát és tanácsokat ad a teendőkről. Ezek lehetnek az aktuális beszélgetés törlése és egy új létrehozása, amelyhez új azonosító is társul, vagy egy másik Zoom-megoldás, például a Zoom Video Webinars vagy az OnZoom alkalmazás használatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!