Berta Sándor

A Microsofthoz szerződött a Python programozási nyelv atyja

A redmondi konszernnek sikerült a szakembert átcsábítania a fejlesztőcsapatába.

Guido van Rossum, a Python programozási nyelv atyja tavaly októberben távozott a Dropboxtól, majd nyugdíjba vonult, most azonban visszatért, a Microsoft szerződtette. Ez a lépés is erősíti azt a folyamatot, amelynek a lényege, hogy az óriáscég egyre komolyabban veszi a nyílt forráskódú szoftverek világát és igyekszik a legjobb szakembereket a csapatában tudni.

Korábban így került a társasághoz Nat Friedman, a Xamarin egykori munkatársa, aki jelenleg a GitHub vezetője vagy Miguel de Icaza mexikói fejlesztő, aki a Gnome Alapítvány egyik alapítójaként számos projektet (Gnome asztali környezet, Gnumeric számológép, Evolution levelezőprogram-kliens stb.) indította el. A szabad .NET keretrendszer Mono nevű implementációját a Xamarin égisze alatt Friedman és de Icaza fejlesztette ki.

Most Guido van Rossum a Twitteren jelentette be a Microsoft csapatához való csatlakozása hírét. A 64 éves holland szakember már 1989-ben fejleszteni kezdte a Python programozási nyelvet. A férfi elmondása szerint azért fogadta el a megbízást, mert egy éve volt nyugdíjban és unatkozott. A feladata az lesz, hogy a Pythont a fejlesztőeszközök részévé tegye. A vállalat számára azért is óriási fogás van Rossum szerződtetése, mert a Python fejlesztésében is komoly szerepet vállalnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!