Berta Sándor

A videokonferencia-rendszerek Teslája a Zoom

A vetélytársak hasonló szolgáltatásokat kínálnak, de valójában csak másolják a vállalatot.

Harry Moseley, a Zoom IT-vezetője a műszaki újdonságokért is felelős. A menedzser emiatt vált a cég kulcsfontosságú képviselőjévé és már számos ötlete van arra vonatkozóan, hogy meggyőzze az embereket az általuk kínált szoftver használatáról. Az utóbbira szükség is van, mert egyre többen dolgoznak ismét az irodájukból és emiatt a videotelefon-beszélgetések jelentősége ugyanolyan gyorsan szorulhat a háttérbe, mint ahogyan tavasszal felértékelődött.

"A Zoom sikere minden bizonnyal abban rejlik, hogy a segítségével a videotelefon-beszélgetések egyszerűen indíthatók el - ráadásul bármely eszközön. A szolgáltatás megbízható és a képminősége kiváló, emellett számos hasznos funkciót kínálunk, legyen szó virtuális hátterekről vagy arról a lehetőségről, hogy a különböző tartalmakat másodpercek alatt megoszthassunk minden konferencia-résztvevővel. Az elmúlt hónapokban fokozatosan növeltük a biztonsági szintünket. S mindezt heti egy kávé áráért."

"A tavaly decemberi napi 10 millió felhasználó helyett áprilisban már napi 300 millió konferencia-résztvevőnk volt, és 99,99 százalékban elérhetők voltunk. Számos cég szeretne két év alatt annyit növekedni, mint mi 12 hét alatt. Jelenleg 19 szervercentrumunk van világszerte. Az biztos, hogy az otthoni munkavégzésre kért vagy utasított emberek mindegyike nem fog visszatérni az irodájába. A Siemens például jelezte, hogy a 140 000 dolgozója bárhonnan végezheti majd a munkáját. Mi igyekszünk egy hibrid modellre felkészülni és annak alapján végezni a munkánkat, s a kihívás abban fog rejleni, hogy az együttműködés zökkenőmentes legyen. Ez a vegyes modell ugyanakkor komoly esélyt is jelent a számunkra. Még ebben a hónapban bemutatjuk majd azokat a termékeket, amelyek segíteni fognak e kihívások leküzdésében - nyilatkozta Harry Moseley.

A Zoom IT-vezetője hozzátette, hogy a sikerük titka valószínűleg abban rejlik, hogy mióta 2013-ban megjelentették az első szoftverüket, igyekeznek egyszerű és megbízható videokonferencia-beszélgetéseket kínálni. A vetélytársaik ugyanilyen megoldásokat kínálnak, de úgy véli, végeredményben őket másolják. A sebesség tekintetében egyik konkurensük sem ennyire innovatív. Kicsit olyanok, mint az autógyártók piacán a Tesla.

"Minden, amiről most beszélünk, titkosítva van AES-256 kódolással. A közeljövőben tesztelni kezdjük a végpontok közötti titkosítást. A Zoom Phone funkció lehetővé teszi a teljes mértékben titkosított telefonos kommunikációt. Fontos, hogy sosem rögzítettük vagy értékesítettük a különböző megbeszélések tartalmait vagy a felhasználói adatokat, s ezt a jövőben sem tervezzük. Ennek nincs köze az üzleti modellünkhöz. Nemrég az ExxonMobil bejelentette, hogy a Zoomot akarja a belső kommunikációjára felhasználni. Az ekkora cégek nem dolgoznának velünk, ha az adataik nem lennének biztonságban nálunk" - tért ki a menedzser az adatvédelem és a biztonság kérdésére.

Harry Moseley júniusban elmondta, hogy a Zoom új szabványok kidolgozásában akar részt venni és egyre magasabbra tenné a lécet. Az IT-vezető már akkor úgy vélte, hogy sok munkavállaló megtapasztalta, hogy milyen előnyei vannak az otthoni munkavégzésnek. Örülnek, hogy nem kell ingázniuk, a rövid szüneteikben akár sétálni is mehetnek és utána felfrissülve folytathatják a munkájukat. De azt is tudomásul kell venni, hogy nem mindenkinek való az otthoni munkavégzés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #4
  Őszintén, nem egy nagy dolog hasonló szolgáltatást összehozni. A Microsoft a kisujjából lekörözné a Zoomot a Skype-al, ha szándékában állna, de európai projekt is lehetne, ami jobb lenne, mégsincs, mert csak. Valamiért Európa már nem is másod, de a harmadhegedűs szerepét sem tudja betölteni a világ IT szektorában.

  Az borzasztó, hogy a telefontársaságok nem törekednek fejleszteni a telefonálást, illetve annak minőségét...
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.10.16. 22:23:08
 • Sir Cryalot #3
  És meg is teszik: softbank
 • Sir Cryalot #2
  Ez egy FOMO cikk átvétel (nézze meg aki nem tudja mi az)

  Mivel a tesla árfolyam jól ment,

  Ezért apple kategóriás szent tehénné avanzsált

  Mivel a valós teljesítmény kevésbé érdekes mint az, ezért bármekkora faszságot lehet hypeolni hogy ez meg az lesz adoptalva