Berta Sándor

Tőzsdére mehet vagy eladásra kerülhet a Quibi

A javaslatok azután merültek fel, hogy a stream-platform helyzete az elmúlt hónapokban nem javult.

A Quibi áprilisban indult el az Amerikai Egyesült Államokban, és okostelefon-tulajdonosoknak kínál videoszolgáltatást. A platform jelenleg csak a tengerentúlon érhető el, 1,3 millió aktív felhasználóval és 3,5 millió letöltéssel büszkélkedhet. Jeffrey Katzenberg társalapító kijelentette, hogy ezek a számok meg sem közelítik azokat, amelyeket a kezdetekkor megfogalmaztak és el akartak érni, s ennek okai egyértelműen a koronavírus-járványra vezethetők vissza.

A menedzser és filmproducer most a The Wall Street Journal megkeresésére azt nyilatkozta, hogy elgondolkodott a vállalat eladásán. Felmerült az is, hogy tőzsdére viszik a céget, ehhez azonban szükség lenne egy úgynevezett speciális célú felvásárló társaságra (SPAC) vagy pedig egy további finanszírozási körre.

A döntések azért is érdekesek lennének, mert a stream-platform jelene egyáltalán nem tűnik kilátástalannak. A Quibi az első hetekben a kifinomult technológia alkalmazásával és számos hollywoodi filmsztár megszerzésével hívta fel magára a figyelmet, de ennek ellenére nem fogadta a közönség igazán jól sem az elkészített alkotásokat, sem a műsorkínálatot. A helyzetet súlyosbította, hogy a szolgáltató belekeveredett egy szabadalomsértési eljárásba.

A Quibi eddig 1,75 milliárd dollárt gyűjtött össze a támogatóktól, ezért a leendő esetleges felvásárlónak ideális esetben ennél az összegnél többek kellene kifizetnie. Az eladás egyébként azért is lenne érthetetlen, mert a szakmai sikerek nem kerülték el a vállalkozást. A vállalat három Emmy-jelölést kapott és két alkalommal el is nyerte a díjat. A #FreeRayshwan című drámasorozatban nyújtott alakításáért Jasmine Cephas Jones és Laurence Fishburne kapta meg az elismerést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!