Berta Sándor

Európai adatközpontot tervez a TikTok

A videoplatform már azt is tudja, hogy hol építi fel az új centrumot.

Roland Cloutier, a TikTok globális információ-biztonsági vezetője jelentette be közleményében, hogy az európai felhasználók adatainak a tárolására Írországban hoznak létre egy új adatközpontot. A létesítményben az európai adatvédelmi előírásoknak megfelelően fogják őrizni az információkat.

A menedzser hozzátette, hogy az épület a tervek alapján 2022-ig készül el és az európai gazdasági térséghez tartozó országok állampolgárainak adatai mellett a svájci internetezők információit is tárolja majd. A központ felépítése várhatóan 420 millió euróba fog kerülni és több száz új munkahely létrejöttét is eredményezi majd.

Az új centrum kulcsszerepet fog játszani a TikTok-használók adatainak korábbinál szigorúbb tárolásában és védelmében. Az új létesítmény a TikTokot használók videóinak feltöltési idejére is hatással lesz, azt jelentős mértékben lerövidíti majd.

Érdekesség, hogy a TikTok már januárban bejelentette egy dublini adatvédelmi központ létrehozását. Az akkori tájékoztatás alapján a centrum feladata az európai, a közel-keleti és az afrikai adatok védelme lesz.

Roland Cloutier áprilisban rámutatott, hogy ki akarják építeni a videoplatform megfelelő, fejlett biztonsági infrastruktúráját, továbbá fontos programokat akarnak kidolgozni és az iparral való kapcsolatfelvételi képességeiket is tovább akarják fejleszteni. E stratégia egyik fő eleme az új regionális adatvédelmi központok létrehozása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Az amcsik meg majd jönnek VPNel a tűzfaluk mögül
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2020.08.11. 09:19:50