Berta Sándor

Zenei videókat is mutatna a Spotify

A stream-szolgáltató videóklipeket próbál licencelni, hogy azok megjeleníthetők legyenek.

Az új kísérleti szakaszban lévő funkcióra Jane Manchun Wong blogger hívta fel a figyelmet Twitter-bejegyzésében. Wong arról ismert, hogy nagy kedvvel vizsgálja át a különböző szolgáltatások és szoftverek bétaverzióit a titkos új funkciók után kutatva, s gyakran adott hírt a bevezetés előtt lévő újításokról.

A blogger ezúttal a Spotify alkalmazásában talált egy videofunkciót és ezt a felfedezését néhány képpel is illusztrálta. Az utóbbiak segítségével a felhasználók következtethetnek arra, hogy az új lehetőség miként néz majd ki a gyakorlatban. A hírt a 9to5Google online magazin szellőztette meg. Az új funkció segítségével, ha egy kiválasztott zeneszámnál egy külön videó is elérhető, akkor azt szintén megjeleníti a Spotify programja. A Canvas nevű opcióban van lejátszási lehetőség a rövid klipek számára is, így azok a teljes felvételek helyett megmutathatók.

Az újításra minden bizonnyal azért kerül sor, mert a konkurens YouTube Music teljes mértékben a videókra épít és ezzel komoly sikereket könyvelt el a felhasználók körében. Ráadásul a mostani mobilhálózati lefedettségnek köszönhetően a lejátszások és az adatátvitelek már jó sebességgel valósulhatnak meg. Persze nincs semmilyen garancia arra, hogy a funkció valóba bekerül a Spotify alkalmazásába, mivel rendre felbukkannak a béta kiadásokban újdonságok, de azokat később mégsem integrálják a szolgáltatásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!