Berta Sándor

Stream-szolgáltatást indított a Cloudflare

A cég az új ajánlatot televíziónak nevezi és a koronavírus-járvány miatt kiesett konferenciák alternatívája lehet.

Június 8-án este indult el a Cloudflare TV első adása. Az új szolgáltatás keretében a különböző tartalmak lineáris sugárzása valósul meg az interneten - mindezt Matthew Prince, a vállalat társalapítója és vezetője jelentette be.

A menedzser hangsúlyozta, hogy ő, a másik társalapító, Michelle Zatlyn és sokan mások is a lineáris televízióadásokon nőttek fel. Ezt az élményt a professzionális IT-világban már jelentős részben a különböző konferenciák és hasonló rendezvények nyújtják a felhasználóknak. Ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt több száz konferenciát elhalasztottak, ezért szerinte szükség volt egy alternatívára. Prince és a munkatársai számos kísérlet és belső ötletelés után megalkották a Cloudflare TV-t, mindazonáltal - a név ellenére - nem hiszik azt, hogy az ajánlat valóban televízióadóvá fejlődik.

Az új szolgáltatás a tartalmaival elsősorban a cégeknek szól majd. A témák között szerepel a webes teljesítmény javítása, az internetbiztonság, az úgynevezett edge computing, amelynél a gyártó gépek és szenzorok közvetlenül az adatfeldolgozó gépekhez kapcsolódnak, s a hálózat megbízhatósága. Lesznek személyesebb tartalmak is, az utóbbiak keretében Prince a gazdasági élet szereplőivel, míg Zatlyn az IT-világ női tagjaival fog beszélgetni, John Graham-Cumming, a Cloudflare műszaki vezetője pedig a hálózati témákról ad majd heti visszatekintést. A teljes program egyébként már megtekinthető a Cloudflare TV oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!