Gyurkity Péter

Gyorsan kiheveri a vírus hatásait az Apple

Ebben fontos szerepe lesz az olcsóbb változatnak, bár ezt a lehetőséget a OnePlus is kiaknázná.

Külsős forrásnak volt alkalma a napokban betekinteni egy friss elemzői előrejelzésbe, amelyben az idei évben várható fejleményeket veszik sorra, kifejezetten az Apple eredményeire fókuszálva. Ebből kiderül, hogy viszonylag gyorsan talpra állnak majd, legalábbis az okostelefonok szegmensében, amiben fontos szerep jut az idén bemutatott újabb olcsóbb típusnak.

Ami a jelenleg zajló, április és június közötti negyedévet illeti, a cég továbbra is 35 millió készüléket gyártatna le partnereivel, amely mindössze 5 százalékos csökkenést eredményezne a példányszám terén az előző periódushoz képest. Éves szinten összehasonlítva, a visszaesés már 13 százalékos, összesen 30 millió példányt azonban gyorsan le is szállíthatnak, ennek 17 százaléka, vagyis mintegy 6 millió darab, már az új iPhone SE (2020) típus lenne, amely az iPhone 8 külsejét párosítja némileg frissebb hardverrel, hiszen itt az A13 Bionic chip kapott helyet a burkolat alatt, mégpedig egy frissített 12 megapixeles hátoldali kamerával és immár 3 GB memóriával. Az ünnepi időszakban már 8 millió ilyen telefon készülhet el, a teljes év során pedig 25 milliós készlettel számolnak, amit az tesz lehetővé, hogy a beszállítói csatornák már szinte teljes mértékben elérték a járvány előtti szintet.

Az év második felében 4 újabb változat mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, ezek mérete 5,4 és 6,7 hüvelyk között mozogna. A lekerekített sarkok helyett visszatérnének az iPhone 5 külsejére emlékeztető oldalsó sávhoz, immár az új A14 chippel és 4 vagy 6 GB memóriával. Természetesen a kamerák is frissülni fognak, itt a Pro-változatok már 120 Hz-es frissítési rátával mutatkoznak majd be, miközben az 5G támogatása is elérhetővé válik, amihez némileg nagyobb akkumulátorok csatlakoznának. A kínai eladásokkal kapcsolatban már most javuló adatokat látunk, ez megalapozhatja az őszi debütálások sikerét, bár még mindig nem világos, hogy a vírus visszatérhet-e a hidegebb, zordabb időszakban.

Az olcsóbb okostelefonokban rejlő lehetőséget a OnePlus első embere is jól érzékeli, ennek megfelelően a kínai rivális szintén piacra dob majd ilyen készüléket, mégpedig a közeljövőben. Ez minden bizonnyal a OnePlus Z lesz, egy 6,4 hüvelykes kijelzővel és 4000 mAh-s akkumulátorral, ennél azonban talán fontosabb, hogy a cég a jövőben sem hagyná el ezt a szegmenst.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #4
  "Ja, például" a légitársaság nem tech cég, ez pedig egy tech rovat. Hónapokig 0 forgalommal nem nehéz bebukni, de ez főleg a turizmushoz, utazáshoz, vendéglátáshoz, közlekedéshez kapcsolódó cégekre igaz, nem a tech cégekre.

  A járvány/válság meg nem feltétlenül úgy jó, hogy kívánatos... Hanem úgy, hogy egyes cégek rosszabbul járnak, mint mások. Egyes cégek bebuknak, mások nem, és visszaerősödnek, plusz kevesebb lesz a konkurenciájuk. A nagyobb cégek pedig nagyobb valószínűséggel vészelnek át válságot, és utána könnyebb dolguk van.
 • VolJin #3
  Ja, például a legnagyobb dél-amerikai légitársaság is bedőlt. Meg úgy nagyjából senkinek nem jó...
 • wraithLord #2
  A nagy cégeknek ez a járvány és a gazdasági hatásai még jól is jöhetnek, mert a kicsik meg a feltörekvők bebuknak, ők pedig fennmaradnak, és működnek tovább.
 • barret #1
  "Gyorsan kiheveri a vírus hatásait az Apple ",És az összes multinacionális cég!