Gyurkity Péter

Erős telefon lett a csúcs-Motorola

Ehhez azonban több középkategóriás változat csatlakozik a közeljövőben.

A napokban számoltunk be arról, hogy a Lenovo tulajdonában lévő Motorola visszatérni készül a csúcskategóriába, ahonnan évek óta hiányoznak, hiszen jó ideje nem próbálkoztak meg ilyesmivel. Most bemutatkozott az új páros, amelyet hamarosan további típusok követnek majd a sorban.

A hivatalos blogban közzétett bejegyzésből kiderül, hogy mindkét készülék egy meglehetősen nagy, ezúttal 6,7 hüvelykes OLED-kijelzőt kapott, amelyet mindkét szélén meghajlítottak, ehhez pedig több szoftveres funkciót társítanak. A Motorola Edge a Snapdragon 765 chipet, 4 vagy 6 GB memóriát, egy alapesetben 128 GB-os tárolót, egy 4500 mAh-s akkumulátort, 18 wattos gyorstöltést, 4 hátoldali kamerát (64, 16 és 8 megapixel, illetve ToF), egy 25 megapixeles szelfikamerát, valamint az Android 10 szoftvert és az ahhoz csatlakozó saját felületet vonultatja fel, egyelőre ismeretlen áron, később, valószínűleg a nyáron esedékes megjelenéssel. A cég néhány hónapon belül további részleteket oszt majd meg velünk, addig azonban az erősebb típust vehetjük majd kézbe.

Az Edge+ ugyanis már a Snapdragon 865 chipre épül, amelyhez 12 GB RAM, egy 256 GB-os tároló, gyakorlatilag teljes 5G-támogatás, egy még nagyobb, kereken 5000 mAh-s akkumulátor, 18 wattos és 15 wattos vezetéknélküli, illetve fordított gyorstöltés, a gyártó szerint az IP68-minősítésnek megfelelő burkolat (ám a hivatalos minősítés nélkül), valamint azonos szoftver csatlakozik. A hátoldali kameramodul egy 108, egy 16, valamint egy 8 megapixeles érzékelőből áll össze, a ToF természetesen itt sem hiányzik, míg az előlapon egy ugyanolyan, 25 megapixeles példányt helyeztek el. A megjelenés május közepén esedékes, a hivatalos ár itt 999 dollár lesz, vagyis nem olcsó készülékről van szó, ám az is lehet, hogy a specifikáció kellő számú vásárlót győz majd meg ennek életképességéről.

Külsős forrás révén eközben azt tudhattuk meg, hogy a One-sorozat hamarosan további két példánnyal bővül majd ki, ezek pedig a One Fusion és One Fusion+ néven jelenhetnek meg, szintén a középkategóriában, 300-400 dollár körüli árakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!