MTI

A Training360 lett a NetAcademia új tulajdonosa

A Training360 Kft. oktatási szolgáltató saját tőkéből felvásárolta az online tanfolyamokat kínáló NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t - közölték a társaságok.

A Training360 arra számít, hogy a koronavírus-járvány felértékeli az online oktatást. A megállapodás előkészítése azonban már tavaly elkezdődött, mivel a négy magyar magánszemély tulajdonában lévő cég akvizícóval akart terjeszkedni az oktatási piacon - írták. A NetAcademia mellett a közlemény szerint azért döntöttek, mert a cég az informatikai e-learning oktatásban egyedülálló tudással és jelentős ügyfélkörrel bír. A megvásárolt cég ugyanakkor tőkeerős, és a piaci viszonyokat jól ismerő befektetőt keresett.

A vételárról nem írtak, de közölték, hogy márkanévként a NetAcademia továbbra is megmarad, és még az idén új alkalmazottakat vesznek föl. A Training360 e-learning tanfolyamainak száma 500-ra nő, a két vállalat együttes tavalyi árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot. A NetAcademia tananyagaihoz továbbra is ingyen juthatnak hozzá a szakiskolák informatikatanárai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!