Gyurkity Péter

Csúcskategóriás Motorola jön

A cég hosszú évek után dob piacra ilyen készüléket, az illetékesek optimisták.

A Lenovo a jelek szerint valóban elszánta magát arra, hogy a Motorola márkanév esetében visszatér a csúcskategóriába, a napokban ugyanis hivatalosan is bejelentették, hogy erre hamarosan sort kerítenek. Lássuk, mit kínál az új páros, amelynek egyik tagja kap igencsak erős hardvert.

A Twitteren közzétett rövid bejelentésből megtudjuk, hogy a hónap második felében tervezik a bemutatót, amelyet nyilván nem sokkal később követne a hivatalos megjelenés. Itt egészen pontosan két okostelefonról van szó, amelyek a Motorola Edge, illetve a Motorola Edge+ néven bukkannak majd fel a boltokban, és míg ezek egyike inkább középkategóriás, a másik példány már kifejezetten prémium komponensekre, erős specifikációra támaszkodhat. Meglehetősen érdekes a gyártó húzása, hiszen a családon belül utoljára 3 éve próbálkoztak meg ilyesmivel, akkor a Moto Z2 Force volt hivatott betölteni a zászlóshajó szerepkörét, nagy sikerről azonban nem beszélhettünk, ami nyilván hozzájárult a hosszúra nyúlt szünethez.

Nagy kérdés persze, hogy a vírushelyzet kellős közepén mennyire van értelme ezzel próbálkozni, azt viszont mindenképpen érdemes kivesézni, hogy nagyjából milyen hardverre számíthatunk. Ez utóbbi kapcsán egyelőre külsős értesülések és kiszivárogtatások állnak rendelkezésünkre, ezek pedig arra utalnak, hogy az Edge a Snapdragon 765, az Edge+ pedig az egyértelműen csúcskategóriás Snapdragon 865 chipre épül. Ez persze azt is jelenti, hogy az 5G-támogatás mindkét példány esetében megoldott lesz, míg a kijelző mérete univerzális jelleggel 6,7 hüvelyk lenne – ehhez apró előlapi lyuk, valamint a széleken meghajlított kivitel társulna, miközben a hátoldalon sorrendben 3, illetve 4 kamerát helyeznének el, a jobb minőség érdekében.

A bejelentés április 22-én esedékes, a hivatalos megjelenés ezt követheti majd néhány héttel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!