Berta Sándor

Megjegyzi majd a lejátszott tartalmakat a Chrome

Ugyan a Google átmenetileg nem frissíti a böngészőjét, de a fejlesztők új funkciókon dolgoznak.

Az XDA-Developers a Chrome Gerrit projektre hivatkozva írta meg, hogy a Chrome a jövőben meg fogja jeleníteni a lejátszott videók és zeneszámok listáját. Ennek köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy feltérképezzék, hogy az elmúlt hónapokban milyen tartalmakat néztek meg.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy konkrétan milyen formában tartalmazza majd a felvételeket, de az valószínűsíthető, hogy a lista, illetve annak egyes elemei bármikor törölhetők lesznek. A funkció észszerű újításnak tűnik, mert jelenleg a beágyazott video- és zenei adatokat nincsenek feltüntetve a böngészési előzményekben, ezáltal ha valaki kíváncsi arra, hogy milyen fájlokat tekintett meg vagy csak meg akar találni egy korábban lejátszott tartalmat, akkor kénytelen újra felkeresni a korábban meglátogatott honlapokat.

Azt nem lehet tudni, hogy az új funkció mikortól lesz elérhető a Google böngészőjében, csak az a biztos, hogy azt először a Chrome Canary verziójába integrálhatják majd. A webes konszern eddig nem jelentette be hivatalosan az új funkciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #3
    Ja, ez csak az adatgyűjtés legalizálására és elfogadtatására tett proklamáció. Ha valaki nem kapcsolja ki az előzmények megőrzését, bármilyen szóra kereshet a böngészőjében. (Igaz a valódi adathalász fapados barkács-böngészőjét soha nem használtam.) 8-10 ezer URL között mindig megtalálom amire szükségem van. (Persze előrelátóan még mentem is a számomra fontosakat.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.04.07. 09:42:48
  • kvp #2
    Most is benne vannak az adatok a bongeszoben, de csak az oldalakat jeleniti meg. Szinte semmibe nem kerul a tobbi mediatartalmat (kepek, zenek, videok) vagy akar az osszes letoltott javascript-et vagy css-t megjeleniteni. Az igazi gond a kereshetoseg szokott lenni, mert egy egyszeru szoveges kereso nem igazan alkalmas erre meg akkor sem ha lehet datum szerint szukiteni. Zenek es videok eseten azert picivel jobb a helyzet mint betoltott jpeg kepek eseten, de ha pl. valaki gyakran latogat olyan oldalakat, ahol automatikusan futo videos reklamok vannak (pl. amerikai hiroldalak) vagy gyakori a videos tartalom (pl. instagram), akkor a media histroy-ja tele lesz szemettel. (igazabol most is tele van es lassitja a gepet csak nem latni a gui-bol, de megfelelo eszkozokkel kiashato)

    ps: Reges regen en is hasznaltam olyan hazibarkacs http(s) proxy-t ami mentett minden forgalmat amit betoltottem rajta keresztul. Igy az osszes fel es letoltott adat megvolt lokalisan is, a http fejlecekkel egyutt. Erdekesnek erdekes volt, de ma mar nem 9600 baud-os a net es mar akkor is iszonyu sok szemetet tartalmazott szinte minden oldal. Ez azota csak romlott...
  • nlght #1
    "Ennek köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy feltérképezzék, hogy az elmúlt hónapokban milyen tartalmakat néztek meg."

    eddig nem követték le? ugyan már, ne vicceljenek...