Gyurkity Péter

Nagy akkumulátorral jön a Moto G8 Power Lite

Az üzemidőt állítják helyre az új típussal, ez pedig nagy érdeklődésre számíthat.

A Lenovo leánya meglehetősen érdekes vonalat követ, hiszen az utóbbi néhány évben alaposan kibővítette saját kínálatát, itt pedig erősebb középkategóriás, valamint kifejezetten hosszabb üzemidőt kínáló példányokat is megismerhettünk, nem beszélve az abszolút belépő szintű telefonokról. Most a középső sorozatot egészítik ki, egy korábbi kisebb malőr helyrehozásával.

A cég tavaly rántotta le a leplet a Moto G7 Power típusról, amely kereken 5000 mAh-s akkumulátorával alaposan kitolt üzemidőt kínált a felhasználóknak. Ezt idén februárban követte a Moto G Power (ezúttal számozás nélkül), amely azonban 6,4 hüvelykes kijelzőjén már FHD+ felbontást kínált, ezzel pedig némileg romlott a korábban kiemeltként kezelt, valóban fontos mutató. Többek között ezt javítják most a Moto G8 Power Lite bemutatásával és piacra dobásával, a friss változat ugyanis a 6,5 hüvelykes LCD panel mellett a 720 x 1600 HD+ felbontást teszi elérhetővé számunkra (20:9-es képaránnyal), ezzel pedig helyreállhat a korábbi egyensúly. A gyártó szerint ez feltöltésenként 3 napra lesz elég, meglátjuk, mennyiben lesz ez így a mindennapokban.


A teljesítményt a MediaTek P35 chip biztosítja, ez nyilván szintén nem csúcskategóriás ajánlat, bár a 2,3 GHz-en futó nyolcmagos típus nyilván elegendő lesz a legtöbb feladatra. Ehhez 4 GB RAM, egy alapesetben 64 GB-os belső tároló, legfeljebb 256 GB-os microSD, valamint (legalábbis a megjelenés pillanatában) az Android 9 társul, ez utóbbi esetleges frissítéséről még nem esett szó. A hátoldalon egy tripla-kamerát helyeztek el, itt egy 16 megapixeles érzékelőnek jut a főszerep, míg az előlapon egy esőcsepp formájú felső bevágásban húzódik meg a 8 megapixeles szelfikamera. A kék színekben (két árnyalatban) megjelenő telefon Németországban napokon belül befut, a többi európai állam néhány héten belül követi majd ezt.

A hivatalos ár 169 euró lesz, ez kedvezőnek mondható, bár nyilván a hardveres specifikáció miatt ezt nem is lenne értelme magasabb szinten meghúzni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!