Berta Sándor

Stream-korlátozások - az Amazon és az Apple is lépett

A Netflix és a YouTube után a másik két nagy szolgáltató is a képminőséggel kapcsolatos intézkedéseket hozott.

Néhány nappal ezelőtt az Európai Bizottság felvette a kapcsolatot a stream-piac szereplőivel és arra szólította fel őket, hogy működjenek együtt az internetszolgáltatókkal és a rendelkezésre álló szélessávú kapacitásokhoz igazítsák a forgalmukat azért, hogy adott esetben az online videojátékok vagy a stream-ajánlatok ne korlátozzák az otthoni munkavégzését és ügyintézést. Később a Netflix 30 napra korlátozta a stream-ajánlata, vagyis az elérhető műsorok képminőségét, továbbá hasonlóan cselekedett a YouTube az Európai Unió területén.

Az elmúlt napokban ugyanilyen intézkedésekről döntött az Amazon a Prime Video esetében és az Apple is. Előbbi az európai térségben azonnali hatállyal korlátozta a stream-anyagok minőségét. A kereskedelmi óriáscég ugyanakkor jelezte, hogy egy bizonyos minőségi szintet mindenképpen fenn akar tartani. A cél az, mint a korábbi hasonló döntéseknél is, hogy sikerüljön mérsékelni az európai hálózat leterheltségét.

A 9to5Mac értesülései alapján az Apple TV+ esetében szintén korlátozásokra számíthatnak a felhasználók. A platformon elméletileg minden elérhető tartalom vagy Full HD vagy 4K felbontású, de a kaliforniai vállalat kész akár 670p felbontásig is visszamenni. Az Apple - szokásához híven - hivatalosan még nem kommentálta az információt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!