Borys

Az a $#@%ß$ világháló!

Üdvözlünk a $#&ä%! világhálón, ahol egy friss felmérés szerint a laza technikaimádó információkereső emberből tizenhárom perc alatt kattintásfüggő őrült válik.

A netdüh átlagosan tizenkét percnyi hiábavaló keresés után szabadul el, bár a Roper Starch Worldwide által megvizsgált 566 személy hét százaléka már három perc után elkezdett káromkodni. A fő vádpont: A néha eszméletlen mennyiségű információ, mely néhány embert lekapcsolódásra és telefonos szolgáltatások vagy más kibergeneráció előtti információs források igénybevételére ösztönöz. Utolsó felméréskor a Google kereső csak 1.3 billió weboldalt vizsgált át, ami a ".com"-ra végződőeknek még a 20%-át sem éri el. Roper Starch Internet kutató írta:

"Az Internet felhasználók nagytöbbségének (86%) véleménye, hogy hatékonyabb kereső kellene az információk megtalálásához." A felmérés szerint a világháló használóinak mintegy harmada hetente legalább két órát tölt a számára szükséges információk keresésével. Ez többségükben (71%) ellenérzetet vált ki, függetlenül attól hogy végül megtalálják-e amit keresnek vagy sem.

Danny Sullivan, a SearchEngineWatch.com szerkesztője újabb beszédes számokra hívja fel a figyelmünket: a keresők felhasználóinak kb. 54 százalékát nem keserítik el a rossz eredmények.
"Talán ez aláhúzza a tényt, hogy a többség téves találatokra számít". Sullivan hozzáteszi, hogy néhányan mint az Ask.com vagy az MSN szintén próbálják megkönnyíteni használóik munkáját. A két honlap keresőjében figyelembeveszik, hogy az emberek nem mindig tudják keresésük tárgyát helyesen leírni. Például az MSN észrevette, hogy tucatnyiféleképpen írják le "Hotmail" szolgáltatásukat.

Bár egy keresőt sem nevez néven, de a felmérés külön említést tesz azokról akik rendkívül sok találatot adnak, mint a Google vagy az AltaVista. A felmérést a népi nyelvek keresője, a WebTop támogatta. A Google szóvivője David Krane erre reagálva gyorsan kijelentette, keresőmotorjuk nem tökéletes és fejlesztése még nem fejeződött be. De ez nem azt jelenti, hogy kezelhetetlen mennyiségű találatot adna kereséskor.

"A Google-val még nem értük el célunkat, azaz a tökéletes keresőt. Ugyanakkor egyik legfigyelemremétóbb tulajdonsága, amire rendkívül büszkék is vagyunk, hogy a Google pontos találatokat ad."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!