A brit technológiai startupok a fő beruházási célpontok

A szigetországi vállalkozásokkal kapcsolatos befektetésekre nincsen hatással a Brexit.

A Tech Nation és a Dealroom tanulmánya szerint még soha nem ruháztak be ennyi pénzt a brit technológiai startupokba, amelyek rendkívül vonzó befektetési célpontok és ezen a területen megelőzik az egyesült államokbeli és kínai cégeket is. A trendre nincsen hatással Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése sem.

A dokumentum készítői összesítették, hogy tavaly a brit technológiai vállalatokba a korábbinál 44 százalékkal nagyobb összeget, összesen 13,2 milliárd dollárt invesztáltak a beruházók, ez pedig rekordnak számít. Az adatok alapján 2019-ben az USA-ban a 2018-ashoz képest 20, míg Kínában 65 százalékkal kevesebb beruházott kockázati tőkét regisztráltak.

Nicky Morgan brit digitalizálási, kulturális, médiaügyi és sportminiszter kijelentette, hogy ezek a kiváló számok is azt bizonyítják, hogy Nagy-Britanniában rendkívül erős a teljes technológiai ágazat. Gerard Grech, a Tech Nation vezérigazgatója hozzátette, hogy tavaly a szigetországban került sor az összes európai technológiai befektetés 33 százalékára, miközben Nagy-Britanniában csupán az európai lakosság 9 százaléka él.

A beruházott összeg tekintetében ugyanakkor még mindig az Amerikai Egyesült Államok számít elsőnek, tavaly 116 milliárd dollárt fektettek be a tengerentúli társaságokba. Európában ez az összeg közel 40 milliárd dollár volt és a kontinens megelőzte ezen a területen Kínát, ahol a beruházott kockázati tőke összege közel 66 százalékkal csökkent. Európában a legnagyobb növekedést a kockázatitőke-piacokon a Nagy-Britannia mellett Németország (41 százalék) és Franciaország (37 százalék) könyvelhette el. A németországi startupokhoz 7 milliárd, míg a franciákhoz 5,2 milliárd dollár folyt be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!