MTI

Okostelefonos ima-alkalmazást indított el Ferenc pápa

Egy klikkeléssel személyes profilt nyitott magának Ferenc pápa egy imaportál új okostelefonos alkalmazásán, az apostoli lakosztálynak a Szent Péter-térre néző ablakában vasárnap délben.

Ferenc pápa szokásos vasárnap déli beszédét mondta, amikor egy pap táblagépet nyújtott felé. Az egyházfő egy klikkeléssel megnyitotta a nevére szóló oldalt. A pápa így mutatta be a Click To Pray (klikkelés imádkozáshoz) hat nyelvű honlapot, amely letölthető okostelefonra. Ferenc pápa minden hónapban megjelöli, milyen imára kéri meg a hívőket, és az alkalmazást használók is imatémát javasolhatnak egyenesen az egyházfő profilján. Ferenc pápa elsősorban a fiatalokat buzdította csatlakozásra, emlékeztetve, hogy a Vatikán a héten közli a tömegtájékoztatás világnapjára szánt pápai üzenetet, amelynek idén a közösségi kommunikáció és az emberi közösség kapcsolata lesz a központi témája.


"Az internet és a közösségi média korunk forrásai, lehetőséget adnak a többiekkel való együttlétre, értékek és tervek megosztására, közösséghez való tartozásra"- mondta a pápa. Hozzátette: a hálózat az imában is segítheti a közösségeket, hogy az együttlétet ima is kísérje. Hangsúlyozta, ez a célja a Panamában január 22 és 27. között esedékes Ifjúsági Világtalálkozónak, amelyre az egyházfő is elutazik.

Az internet világához a pápák között elsőként II. János Pál csatlakozott: a Vatikán hivatalos honlapját 1995 karácsonyán nyitották meg. Akkor 300 ezren léptek be rá az egész világból. II. János Pál először 2001 novemberében klikkelt, amikor interneten küldte el üzenetét az ausztráliai püspöki szinódusra. Ferenc pápa hivatalos kilenc nyelvű Twitter-fiókját ma több mint 47 millióan követik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • TokraFan #15
  El fog tartani egy darabig...
 • esztyopa #14
  *...valahogy ugy erzem a romai katolikus egyhaz sem igazan tudja merre kellene mennie a modern vilagban.*
  Dehogynem.Megkeresik Istent az interneten
 • Tetsuo #13
  A fején találtad a szöget, ugyanis a Biblia nem egy evilági, hanem egy "túlvilági" túlélési recept, ebből formálódott a Korán is.
  Önmagában a Tóra pedig a zsidó túlélés, a későbbi Talmud pedig a dominancia hatékony kézikönyve.
 • ostoros #12
  "de evilagi tulelesi kezikonyvnek nem igazan jo, ugyanis kooperativ szemleletu."
  Hát szerintem a túlélés kulcsa a kooperáció, szóval itt ez nem igazán helyes megállapítás szerintem.
 • ostoros #11
  "Gyanús egyébként, hogy a Korán is hasonló alapokra épül"
  Nem gyanús, mivel az egy elferdült zsidó/keresztény szekta.
 • ostoros #10
  Föld lapos--- Ateisták által kitalált hazugság.
 • kvp #9
  Az adakozos valtozata meg gondolom PrayPal lesz... :-D

  Viccen kivul viszont valahogy ugy erzem a romai katolikus egyhaz sem igazan tudja merre kellene mennie a modern vilagban.

  ps: A koran es biblia hasonlosaga leginkabb azert van, mert mindketto tartalmazza a teljes oszovetseget. Ennek ellenere eleg sok olyan vallas van, ami nem a tizparancsolat elveit koveti hanem valami egeszen mas, neha ellentetes vilagnezetet. Egyebkent az oszovetsegben es a koranban is benne van a mas vallasuak megteritese vagy kiiktatasa, az oszovetsegben inkabb csak az utobbi, mert alapvetoen csaladi (torzsi) hasznalatra keszult.

  Egyebkent az osi zsido torvenyek celja alapvetoen az volt, hogy a csalad/torzs/nep fennmaradjon barmi aron. Ez az elmult par ezer evben egesz jol bevalt, meg akkor is ha neha kifejezetten nem humanista elveket ir elo. A muzulman vallasi iranyzatok pedig jellemzoen a hitteritesrol szolnak, ami a vallas (eszme) fennmaradasat szolgalja, a hivok es csaladjuk/torzsuk/nepuk elete aran is. A keresztenyseg 1001 iranyzata meg a fentiekkel talalkozva ott all, hogy most akkor mi is van ebben a vilagban, ugyanis sokmindent lehet mondani az ujszovetsegre, de evilagi tulelesi kezikonyvnek nem igazan jo, ugyanis kooperativ szemleletu.
 • Zombee #8
  Így van. Ezek nem a katolikus vallás alapértékei, hanem egyszerűen felfogható dolgok, amik sokkal régebbiek. De magában a Bibliában sem sok eredeti van, régi mesék gyűjteménye az is.
  Gyanús egyébként, hogy a Korán is hasonló alapokra épül, nemigen van abban olyan, hogy öld a többit, ahol éred.

  De pl. a Tízparancsolat biztosan megvan minden vallásban ilyen-olyan formán, józan ésszel felfogható elvek azok.
 • Zombee #7
  De akkor volt az egyháznak befolyása, és amúgy is ráerőltették az emberekre. Ma melyik katolikus országban kötelező hinni és vallani, hogy a Föld lapos?
 • TokraFan #6
  Nincs mitől eltávolodni! Az alapértékeknek semmi köze a vallásokhoz, az emberek pedig nem azért tartják be -vagy nem tartják be- azokat, mert vallásosok vagy sem!