Skubi

Ingyen zene engesztelésül

A Rage Against The Machine rockbanda, egy zeneszámokból, és videókból álló hosszú listát tett közzé honlapjukon, a Napsterból múlt héten kitiltott, és ezen igencsak felháborodott rajongói részére.

Történt ugyanis a múlt héten, hogy sokan egyszer csak nem tudtak feljelentkezni a Napsterre. Mint később kiderült, az együtes menedzsmentje és lemezkiadója, a zeneszámokat illegálisan használók neveit letiltatta. Az együttes, állítólag nem kapott semmiféle előzetes információt az akcióról. Az elkeseredett rajongók, a banda honlapján panaszolták el a velük történteket, mire Tim Morello - a Rage Against The Machine gitárosa - nyilvános levélben kért elnézést tőlük, és igéretet tett, hogy a kérni fogja a lemezkiadót az akció visszavonására.

Részlet a csütörtök este megjelent üzenetből: "Mivel nem volt tudomásunk arról, hogy rajongóinktól megtagadják zenénket, elhatároljuk magunkat a történtektől, és lépéseket fogunk tenni, a mielőbbi korrekciókra. Bocsánatot kérünk a rajongóinktól, és fontosnak érezzük, hogy jóvátegyük a hibát." Az együttes 15 zenei, és 8 video fájlt tett közzé oldalukon, a még régebbről visszamaradt, ki nem adott számaiból, melyek többsége élő felvétel. A Rage Against The Machine csak egy, azon együttesek közül, akik rajongóit kitiltották - szerzői jogok megsértése címen - a népszerű Napster mp3 cserélgető szolgáltatásból. A hard rock bandát az a QPrime társaság menedzseli, aki egy hasonló esetben már nagy botrányt kavaró Metallica-t, és Dr. Dre-t is képviseli.

A Rage Against The Machine rockbanda

Morelloék viszont az eddigi egyetlen együttes, aki nyilvánosan is támadta az akciót. A Metallica és Dr. Dre által benyújtott, a szerői jogok megsértéséről szóló keresete még folyamatban van a Napster ellen, csakúgy, mint a "Big Five" lemez kiadóké (Bertelsmann's BMG Entertainment, Vivendi Universal's Universal Music Group, EMI Record Music, Warner Music Group és a Sony Music Group).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!