Berta Sándor

Startupot alapított a Yahoo! egykori vezetője

A menedzser két évvel ezelőtt távozott a társaságtól és mostanáig nem hallatott magáról.

Marissa Mayer és az egyik kollégája, Enrique Munoz Torres tavaly tavasszal megalapította a Lumi Labs nevű vállalkozást, amelynek a székhelye Palo Altóban van, de sokáig nem lehetett tudni, hogy a cég pontosan mivel is foglalkozik. Most a kaliforniai Half Moon Bay városában megrendezett Techonomy nevű technológiai konferencián néhány részletre fény derült.

A Yahoo! egykori vezetője elmondta, hogy a Lumi Labs digitális kapcsolatokra és csoportokra fókuszál olyan alkalmazások bevonásával, amelyek célja, hogy a mesterséges intelligencia segítségével megakadályozzák a mobilkészülékek címekkel és telefonszámokkal való "teleszemetelését". A menedzser hozzátette, hogy bár a technológián alapuló szoftvereket elsősorban az autonóm autóknál és az arcfelismerésben veszik figyelembe, vannak kisebb programok, amelyek megkönnyíthetik az emberek mindennapjait.

A startup a honlapján azt írta, hogy olyan alkalmazásokat fejleszt, amelyekkel különböző munkák végezhetők el azért, hogy a felhasználók értékesebb dolgokkal tölthessék az idejüket. Az első megalkotott szoftver a Holiday Helper, amely a mesterséges intelligenciára épül, s a kapcsolatokat, időpontokat és a kommunikációt kezeli. Mayer a Lumi Labs keretében végzett munkájuk eredményét szerényen csak az 1969-es Holdra szálláshoz hasonlította. Mindezt azzal indokolta, hogy az az esemény is nagy kihívást jelentett az embereknek és végül sok kisebb, történelmi szempontból fontos találmányhoz vezetett. Az utóbbiak közé tartoznak a számítógépes chipek is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)