Berta Sándor

Mesterséges intelligencia - etikai kódexet javasol az orosz elnök

A politikus úgy vélte, hogy a technológia kezeléséhez elengedhetetlen egy új szabályozás kidolgozása.

Vlagyimir Putyin egy moszkvai konferencián közölte, hogy a mesterséges intelligencia hatalmas előnyt jelenthet a piaci versenyben, ezért is szükség van a fejlesztésével kapcsolatos új szabályokra. A szakembereknek és a vállalatoknak emiatt el kell gondolkodniuk egy etikai kódex kidolgozásán. Az orosz elnök hozzátette, hogy az egész világon a mesterséges intelligencia használatának társadalmi hatásairól és következményeiről beszélnek. Ez egy nagyon fontos téma, s a fő cél a technológia harmonikus fejlesztése és az, hogy új lehetőségeket kínáljon az emberek számára.

A politikus rámutatott, hogy a mesterséges intelligencia egyre inkább befolyásolja a mindennapokat, továbbá egyre fontosabb erőforrás. Annak, akinek a birtokában van, hatalmas versenyelőnyt jelent. Éppen ezért kell Oroszországnak vezetőnek lennie a területen és megalkotnia a saját nemzeti fejlesztési stratégiáját. Ez az állam jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdés. A programtól azt várja az orosz kormány, hogy a globális mesterséges intelligencia piacon az orosz részesedés a következő években a mostani 1-2 százalékról akár 15 százalékra is növekedhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #8
    "De milyen viselkedési kódexet szánna egy korrupt oligarcha egy AI számára?"

    Szerintem csak ennyit: Parancsot mindig teljesiteni, nem gondolkodni. Szokincs: Igenis, ertettem! :)
  • Szefmester #7
    Persze hogy látja, mert ha az ő stílusát programoznák le, akkor máris kilőtte volna magára az atomot...

    De milyen viselkedési kódexet szánna egy korrupt oligarcha egy AI számára? Csak azoktól lopj akik nem tudnak bántani? Csak azokat ölesd meg balesetekkel akik árthatnak? Segítsd az emberiséged, de különösképp engem?
  • Zoliz #6
    Ki a gyilkos Te?
    Egyébként egy kódex csak ajánlás és könnyen megkerülhető.
  • Kryon #5
    3. Tudja, hogy le vannak maradva, ezért korlátozásokat akar, hogy azok miatt csökkenjen a versenytársaik előnye. Cseles...
  • kvp #4
    1. A javaslat ingyen van es segithet pozitivabb szinben feltuntetni.
    2. Azert azt meg o is latja, hogy vannak dolgok amivel nem szabadna jatszani. (Mindezt ugy, hogy nyilt ciklusos atomreaktor hajtasu ramjettel pl. szerinte lehet.)
  • lac coo #3
    Putyin és az etika ?!?! Aztaqrva... :)
  • Csaba161 #2
    Egy GYILKOS etikai kódexet javasol, ez valami vicc???
  • quatlander #1
    egy lángelme az ipse