Berta Sándor

Az Apple is lakásokat építtet

A Szilícium-völgy meghatározó nagyvállalatai kiemelt témaként kezelik a régiós lakáshelyzet megoldását.

A Microsoft januárban jelezte, hogy félmilliárd dollárt fordít lakásépítésre Seattle városában, míg a Google egymilliárd dollárt fektet be San Franciscóban és a környékén, s 20 000 otthont építtet. Október végén pedig a Facebook közölte, hogy lakásépítési projektekbe invesztál. Most az Apple tett hasonló bejelentést: az óriáscég összesen 2,5 milliárd dollárt különített el a különböző lakásprogramok támogatására. Az elképzelések alapján a társaság egymilliárd dollárt fizet be egy kaliforniai állami alapba, amely az alacsony vagy közepes jövedelmű emberek esetében nyújt segítséget a házépítések finanszírozásához.

Az Apple további egymilliárd dollárt biztosít azoknak a személyeknek, akik az első lakásukat vagy ingatlanjukat akarják megvásárolni, de eddig erre anyagi fedezet hiányában nem volt lehetőségük. Emellett a vállalat 300 millió dollár értékű földterületet biztosít San José számára, hogy lakásépítési projekteket valósíthasson meg, s 150 millió dollárt utal át a Bay Area lakásépítési alapnak. Ezenkívül 50 millió dollárért gondoskodni akar arról, hogy akár tanárok vagy veteránok is megengedhessék maguknak a saját otthon megvételét.

A vállalat kiemelten tekint a területre és igyekszik mindenben együttműködni Kalifornia állammal. Nem véletlen, hogy Tim Cook, az Apple vezetője egyeztetett az ügyben Gavin Newsom kaliforniai kormányzóval is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!