Gyurkity Péter

Jövőre jön az iPhone SE2

Nagyobb méretben, friss hardverrel futna be a készülék.

Az elmúlt években több, egymásnak olykor kifejezetten ellentmondó híresztelést is láthattunk az Apple sorrendben második olcsóbb készülékének várható érkezéséről, a jelek azonban arra utalnak, hogy egyre közelebb kerülünk a rajthoz. Egy többször megbízhatónak bizonyult forrás szerint az új készülék leginkább az iPhone 8S típusra hajaz majd, míg a hardver már a jóval frissebb példányokból kerülne ide át.

Ming-Chi Kuo a napokban arról számolt be, hogy az iPhone SE2 külsejét tekintve leginkább a fent említett típusra emlékeztet majd, itt egészen pontosan egy 4,7 hüvelykes LCD-kijelzőre, az 1334 x 750 pixel felbontásra, viszonylag nagy felső és alsó előlapi kávára, a megszokott egyetlen fizikai gomb jelenlétére, valamint a Touch ID támogatására számíthatunk, miközben a Face ID funkció már hiányozni fog a listáról. Megmarad az alumínium keret és az üveg hátlap, mint ahogy a Lightning-csatlakozót is megtartják a telefonon, így tehát a vezetnéknélküli töltés lehetősége is jelen lesz, bár ezzel kapcsolatban még nincs biztos információnk.

Ami a hardvert illeti, itt a most még vadonatújnak számító A13 Bionic chip bukkan fel, amely nemrég mutatkozott be, az iPhone 11 és 11 Pro debütálása kapcsán. Ehhez 3 GB memória csatlakozna, amely ezzel nagyobb lenne az iPhone 8 kapacitásánál, ezzel pedig megegyezne azzal, amit az iPhone XR típus kínál a felhasználóknak. Tekintettel arra, hogy idén áprilisban az Economic Daily Times, szeptemberben pedig a Nikkei és a Bloomberg is jelezte az új telefon várható érkezését, ez minden korábbinál valószínűbbnek tűnik, a hivatalos megjelenésre azonban a jelek szerint csak jövőre kerítenek majd sort.

A legvalószínűbb változatnak a márciusi debütálás tűnik, korábban mindössze egy tavaszi rajtot emlegettek a források. Ehhez egy első negyedéves gyártási rajt szükséges, ami pedig a hivatalos árakat illeti, az elemzők szerint ez 400 és 450 dollár között lesz, tehát picivel az iPhone 8 szintje alatt – a telefon gyorsan sikeressé válhat, az első évben akár 30-40 millió példányban találva gazdára, legalábbis a mostani előrejelzés szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #9
  Vennétek a 470 ezer forintos áron is?

  Nekem az picit az ésszerű határon túl van...
 • takacshenrik79 #8
  Jöhet, a leírtak szerint. Amire nekem egy telefon kell, arra tökéletesen megfelelne.
 • NEXUS6 #7
  Fasza. Ez a szögletes dizájn, meg a mai viszonylatban kis méret pedig momentán nekem bejön.
 • M2 #6
  Igen, az iPhone 12 Pro lehet majd a "kis" telefon.
  SE olyan értelemben, hogy kis méretű telefon, a legújabb hardverrel, olcsón, nem lesz többet.
 • Sequoyah #5
  Az mar gyanusan az iPhone 12 lenne, nem pedig az SE. Szoval a magas ar eselyes.

  De meg a magas ar is jobb, mint ennyire figyelmen kivul hagyni a szegmenst.
 • M2 #4
  Ha igazak a pletykák, akkor az SE méretre vágyóknak jön majd jövő szeptemberben a kisebbik Pro iPhone. Szögletes design, nagyjából SE méretű ház (5,4"), szélekig futó kijelzővel és FaceID-val. Piszok drágán.
 • Sequoyah #3
  Nem ertem miert nem az SE formajat es meretet viszik tovabb faltol-falig kijelzovel. Tudom ez nem reprezentativ, de minden egyes ismerosom aki szereti es hasznalja az SE-t, az erre var.
  Akinek pedig jo volt a 8-as formaja, az mar reg megvette a 8-ast, ami ma is kaphato. Szoval egy ilyen SE2 ertelme zero.

  Pontosabban akinek tetszett a 6-7-8 formaja/merete, az tobbsegeben tovabblepett az X-ekre, akinek pedig SE-je van az vigyaz ra mint a himestojasra, mert nem tudja mire lecserelni, es nem is akarja:)
 • lipovics #2
  Valamit tenniük kell, mert a piac egyre kevésbé tolerálj a túlárazott telefonjaikat.
 • M2 #1
  Ami itt le van írva, az gyakorlatilag egy iPhone 8S. Gondolom a jelenlegi iPhone 8-at váltja majd, ugyanazon az áron ($449).