Gyurkity Péter

Kiszivárgott a jövő évi iPhone

Teljesen száműzhetik a felső bevágást, ám itt még sok a kérdőjel.

Alig 3 hét telt el azóta, hogy bemutatkozott az idei iPhone-generáció, itt azonban számíthattunk arra, hogy meglehetősen gyorsan kibontakozik majd a jövő évi utódokkal kapcsolatos spekuláció. Most felbukkant az első ilyen hír, amely szerint végleg búcsút inthetünk majd a felső bevágásnak.

A többnyire korai koncepciókkal és renderekkel ismertté vált forrás most arról értekezik, hogy a 2020-ban piacra dobandó iPhone 12 Pro Max szintén egy méretes, immár 6,7 hüvelykes kijelzővel jelenne meg, ez pedig egybevág azzal, amit a többször megbízható elemzőnek bizonyult Ming-Chi Kuo is előrejelzett a napokban. Mivel azonban az előlapi káva még vékonyabb lenne, a telefon fizikai mérete nem sokban különbözne attól, amit az idei évben láthatunk, a szokásos előlapi komponenseket pedig éppen ide, a nagyon vékony keretbe építenék be, vagyis nem lenne már szükség a felső bevágásra. Az iPhone 12 Pro ezzel egy időben egy 5,4 hüvelykes panelt kínálna a felhasználóknak, szintén az OLED-technológiára támaszkodva, ez pedig a méretet illetően inkább az iPhone 8-hoz állna közelebb.

A Face ID és a TrueDepth-kamera frissítésen esne át, a még jobb minőség érdekében, miközben a hátoldalon egy külön Time-of-Flight érzékelő bukkanna fel, lépést tartva a fontos riválisok újításaival – itt azonban a kiterjesztett valóságra és a Night Mode funkcióra is nagy hangsúlyt helyeznének. A készülékek kerete új fém kivitelben készülne, ehhez zafír vagy üveg burkolat csatlakozna, míg a külalak tekintetében némileg szögletesebb formára számíthatunk, ami némiképp a 2010-ben piacra dobott iPhone 4 típusra hajazna. Az alapváltozatként érkező iPhone 12 szintén OLED-kijelzőt kapna, itt a külalak terén azonban már az iPhone 11 Pro elemei jelennének meg, így a vékonyabb pénztárcával rendelkezők is prémium kivitelt kapnának.

Más források rögtön megjegyezték, hogy sok a kérdőjel a friss hír kapcsán, így ennek megbízhatósága még nem teljes – egyébként is nagyon korai a pletyka, itt tehát még sok részlet változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • t_robert #6
    marad a telefon mérete..... mivel nagyjából ez a méret optimális egy telefon esetében, hogy egy kézben lehessen tartani. a 4 hüvelyk alatt túl kicsi a kijelző 7-8 hüvelyk esetén nem lehet kényelmesen kézbe fogni. Így a praktikum a 4,5-6 hüvelyk közé korlátozza a kényelmesen használhatóságot.
  • MerlinW #5
    A cikk egyébként baromság.

  • MerlinW #4
    Sosem volt teljes méretű kijelző. A notch alatt meg van 2 szenzor, egy kamera és egy hangszóró.
  • barret #3
    Egyszerűbb lett volna hozzá sem nyúlniuk,a régebbi modelleken teljes méretű kijelző volt.
    Vagy esetleg nem volt annyi nyersanyaguk,hogy teljes méretű kijelzőt tudjanak gyártani? :D
  • Macropus Rufus #2
    "Teljesen száműzhetik a felső bevágást, ám itt még sok a kérdőjel. "

    vő.

    "Kisebb bevágással jönnek a jövő évi iPhone-ok " 2019 július 17 sg.hu
    https://sg.hu/cikkek/it-tech/137178/kisebb-bevagassal-jonnek-a-jovo-evi-iphone-ok
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Kiszivárgott <> spekuláció ??? Ezt a cikket lehet kár volt megírni.