Berta Sándor

Üzleti hibrid készülék a HP-től

A gyártó legújabb terméke leginkább az üzemidejével tűnik ki a konkurens eszközök közül.

A Hewlett-Packard piacra dobta az Elite Dragonfly nevű hibrid készülékét, amelynek a súlya kevesebb, mint egy kilogramm és az üzemideje 24 óra. Az Elite Dragonfly kis tömege az alkalmazott különböző magnéziumötvözetnek köszönhető. Amennyiben a felhasználó a nagyobb akkumulátort alkalmazza, akkor a súly meghaladja az 1 kilogrammot, de ha a könnyebb energiatárolót, akkor nem. Az üzemidő még az utóbbi esetében is 16,5 óra.


A termék megfelel az Intel Athena projektjében szereplő specifikációknak, amelyek többek között előírják, hogy a gyártók által megadott üzemidőre vonatkozó adatoknak valósághűeknek kell lenniük. Az új modell fő egysége a nyolcadik generációs Intel (vPro) Core i3, i5 vagy i7 processzor, amelyet 16 gigabájt RAM és 128, 256 vagy 512 gigabájtos SSD egészít ki. Van WiFi 6- és digitális toll-támogatás, ugyanakkor az LTE-támogatás opcionális. Az egyes változatokba Full HD vagy 4K felbontású, 13 hüvelykes IPS-képernyő kerül.

A mellékelt programok között van a HP Sure View, amely a kíváncsi pillantásoktól védi meg az eszközt, a környezeti zajokat akár 20 százalékkal is csökkentő szoftver, valamint a produktivitást növelő HP Work Well. Emellett további extra a különösen halk billentyűzet. Érdekesség, hogy az Elite Dragonfly a HP első olyan készüléke, amelyben olyan újrahasznosított műanyagokat használtak fel, amiket az óceánból halásztak ki. Az új terméket október 25-től lehet majd megvásárolni, a bevezető ára 1549 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!