Gyurkity Péter

Tripla-kamerával jön a Moto G8

Elindult a munka a jövőre befutó nyolcadik középkategóriás generáción.

A Lenovo által birtokolt telefonos részleg 7 hónappal ezelőtt mutatta be a Moto G7-sorozat tagjait, a napokban azonban friss hírek jelentek meg a világhálón, eszerint pedig már elindult a munka a soron következő készülékeken. A megjelenés a jövő év elején esedékes, a főbb részleteket azonban már most megismerhetjük.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a Moto G8 vagy a Moto G8 Plus típusról van-e szó, viszont a hardveres specifikáció egy része már augusztus legvégén elérhetővé vált az interneten. Itt a jól értesült külsős források szerint a cég jelenleg a prototípus fázisában jár, itt pedig egy 6,3 hüvelykes, a Full HD+, vagyis a 2280 x 1080 pixel felbontást támogató érintőképernyőre, valamint a Qualcomm középkategóriás Snapdragon 665 chipjére esett a választás, ami nem jelent nagy meglepetést. Tekintettel azonban arra, hogy a G7 esetében még a Snapdragon 632 típust alkalmazták, itt a teljesítmény és a hatékonyság terén némi előrelépésre számíthatunk, ami különösen a képfeldolgozás, valamint az AI-funkciók terén jelenik majd meg egyértelmű módon.

A memória mérete 4 vagy 6 GB lesz, míg a belső tároló 64 vagy 128 GB-os alapértelmezett kapacitással állna rendelkezésünkre. A microSD támogatása mindenesetre itt is megmarad, vagyis akár 1 TB-os külső bővítést alkalmazhatunk majd, miközben a listán az NFC és a 4G LTE is felbukkan, a mára megszokottá vált dual-SIM kíséretében. A kereken 4000 mAh-s akkumulátor mellett még az Android 9 Pie jelenléte érdemel említést, a szoftver tehát csak később frissül majd a tizedik generációra, érdekesség viszont, hogy a hátoldalon már egy tripla-kamera jelenne meg, amely sorrendben 48, 16, valamint 5 megapixeles érzékelőkkel nyújtana jobb minőséget, ultra-nagylátószögű felvételekkel és megfelelő mélységérzékeléssel – az előlapon egy 25 megapixeles szelfikamerát vethetünk majd be.

Ahogy említettük, a hivatalos megjelenés 2020 elején esedékes, itt a Moto G8 Play és esetleg néhány másik típus is felbukkan majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!