Berta Sándor

Hiba sújtja az iPad Pro készülékeket

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a probléma hardveres, szoftveres vagy mind a két területet érinti.

Az iMore oldal értesülése alapján folyamatos gondokkal küzd az iPad Pro táblagépek tulajdonosainak egy része. A megfigyelt jelenség az, hogy időszakosan teljesen megszűnik az érintés érzékelése a készülékeken. Az Apple eddig nem kínált megoldást a hibára.

Az iMore többek között Steve Troughton-Smith alkalmazásfejlesztő tapasztalataira hivatkozott. A szakember a Twitteren osztotta meg az információkat. Így vált ismertté, hogy a probléma elsősorban az iPad Pro táblagépén és az iOS 13 operációs rendszeren volt megfigyelhető. Később kiderült, hogy olyanokat is érintett, akik az iOS más verzióját és a 2017-es, illetve a 2018-as iPad Pro modelleket használták,. Az esetek általában az erőforrás-igényes alkalmazások futtatásakor jelentkeztek.

Az Apple hivatalos fórumában több fórumszál és bejegyzés is született a témában. A felhasználók többségénél a táblagépek újraindítása megoldotta a helyzetet, de csak egy időre, utána ismét jelentkezett. Voltak olyanok, akik cserekészüléket kaptak a gyártótól, de egy idő után azokon is felbukkant a jelenség.

Érdekesség, hogy áprilisban a felhasználók egy része számos hibáról számolt be szintén az iPad Pro készülékekkel kapcsolatban. Az Apple és a MacRumors fórumaiban számos személy panaszkodott billentyű- és egyéb problémákról, amelyek főleg a 2017-es és a 2018-as iPad Pro modelleket érintették. A vásárlók többek között azt írták, hogy a táblagépek nem regisztrálták az érintéseiket, akadozott az oldalak lapozása és nem tudtak bizonyos billentyűket lenyomni, illetve az adott betűk csak a sokadik alkalom után jelentek meg a képernyőn.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    A 100k-s Ipad hibátlanul működik, még csak elgörbíteni sem lehet, de az Ipad pro-kkal csak a baj van. Lehet kell még ennek is 1-2 generáció, legalábbis az oldalt tollat töltő változatoknak :D
  • zola2000 #1
    Hát ... az hogy 50Ks androidos táblagépem néha fura dolgokat művel egy dolog, de ha vennék 200Ks ipadet hogy "biztosan jó legyen" és ilyent csinálna, biztos én is ideges lennék.